Special event: Filosofie voor een weergaloos leven

Special event: Filosofie voor een weergaloos leven27 jun 19:30 - 21:30 - Amsterdam
De Kleine Komedie

Route

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad.

Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.

De huisfilosoof van The School of Life Amsterdam, Lammert Kamphuis, staat al vijf jaar bijna dagelijks in onze classroom om met deelnemers te onderzoeken hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek Filosofie voor een weergaloos leven en neemt hij je op deze avond mee langs de meest behulpzame inzichten.In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. Tijdens dit event word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis!

De Spreker
Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam, eerst als docent en tegenwoordig ook als Head of Faculty. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 komt zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven.

Praktische informatie
Datum: 27 juni, 2018
Deuren open: 19:00
Start programma: 19:30
Einde programma: 21:30
Taal: Nederlands
Locatie: De Kleine Komedie, Amstel 56 -58, 1017 AC Amsterdam
Prijs: €39,-


Verlopen Evenementen

Lunchpauzeverhalen met Thomas Rosenboom

28 sep 12:30 - 13:30 28 sep 12:30 - 13:30 - Amsterdam Amsterdam
De Kleine Komedie De Kleine Komedie
De mooiste verhalen door de interessantste schrijvers. Dat wil toch iedereen. Voorgelezen worden. Daar is niemand te oud voor. Voorgelezen worden in De Kleine Komedie. Tijdens...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen