Uitverkocht: Dinercollege over seks & narcisme

Uitverkocht: Dinercollege over seks & narcisme14 jun 18:00 - 19:30 - Amsterdam
Felix Meritis

Route

Slimmer worden terwijl je eet, dat kan bij het dinercollege van het Holland Festival en Felix Meritis.

We hebben slechte seks, stelt filosoof en schrijver Byung-Chul Han. En dat is de schuld van ons narcisme, het internet en de prestatiemaatschappij. Het gevolg is een onvermogen om anderen als een autonoom mens te zien, een echte verbinding met hen te maken en onszelf over te geven in liefde en seksualiteit. Hoe komen we weer tot intimiteit in een transparante tijd?

Deze donderdagavond praat filosoof Renée van Riessen over verlangen en erotiek en wat de liefde ons kan leren. Deze lezing sluit aan bij The String Quartet’s Guide to Sex and Anxiety, waarvoor het werk van Byung-Chul Han een grote inspiratie vormde. De voorstelling onderzoekt de stormachtige relatie tussen seks, angst en muziek onder leiding van de controversiële Spaanse operaregisseur Calixto Bieito.Inclusief een passend diner van Stanislavski.

Dit programma is context bij
The String Quartet’s Guide to Sex and Anxiety


Verlopen Evenementen

Ontbijtcollege over foute mannen & goede kunst

24 jun 11:00 - 12:30 24 jun 11:00 - 12:30 - Amsterdam Amsterdam
Felix Meritis Felix Meritis
Slimmer worden terwijl je eet, dat kan bij het ontbijtcollege van het Holland Festival en Felix Meritis. Mogen we weten wat politici in de slaapkamer doen? Kan een moordenaar...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen