4 mei concert: Compassie, een universele passie met Iván Fischer

4 mei concert: Compassie, een universele passie met Iván Fischer04 mei 21:15 - 22:45 - Amsterdam
Het Concertgebouw Amsterdam

Route

Vrijdag 4 mei | 21:15- 22:45 | Grote Zaal | Vanaf € 15,00

Na de stilte van de herdenking vindt traditioneel het 4 Mei Concert plaats in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Voor het concert van dit jaar stelt de wereldberoemde dirigent en componist Iván Fischer een nieuwe passie samen, met onder andere delen uit Bachs Matthäus-Passion.

COMPASSIE
Iván Fischer vertelt: ‘Voor mij is “Mitleid”, compassie, het centrale onderwerp van Bachs Matthäus-Passion. Door het leed van Christus te aanschouwen, voelen de luisteraars compassie die ze met elkaar delen, die hun verbindt. Wij willen het leed van Christus vertalen naar algemeen leed. Er was onvoorstelbaar veel leed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar wij willen ook stilstaan bij het leed van de mensen in Syrië en het grove onrecht dat sommige landen of etnische groepen tot op de dag van vandaag ondervinden.’MATTHÄUS-PASSION
Naast de beroemde muziek van Bach wordt ook een slavenlied en traditionele Joodse en Arabische muziek gespeeld. Iván Fischer leidt een uitgebreid gezelschap, met wereldberoemde klassieke solisten als Mark Padmore en Nuria Rial, maar ook solisten uit niet-westerse muzikale tradities, als Waed Bouhassoun , وعد بوحسون, Azize Afo en Moslem Rahal. Het Orkest van de 18e Eeuw begeleidt, ook hoort u het Nationaal Gemengd Jeugdkoor / Netherlands Mixed Youth Choir, het Nationaal Kinderkoor / Netherlands Childrens Choir en het Zutphen Zingt Projectkoor.

Een productie van Stichting Music Bridges in samenwerking met Stichting 4 mei Concert en het BFO - Budapest Festival Orchestra.


Symphonie der Tausend - Gustav Mahler

23 feb 20:15 - 22:35 23 feb 20:15 - 22:35 - Amsterdam Amsterdam
Het Concertgebouw Amsterdam Het Concertgebouw Amsterdam
  Meer info

Symphonie der Tausend - Gustav Mahler

24 feb 14:15 - 16:35 24 feb 14:15 - 16:35 - Amsterdam Amsterdam
Het Concertgebouw Amsterdam Het Concertgebouw Amsterdam
Https:/www.concertgebouw.nl/en/concerts/marc-albrecht-conducts-mahler-s-symphony-no-8/24-02...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen