Pasta & gnocchi workshop (EN/NL)

Pasta & gnocchi workshop (EN/NL)



16 jun 10:30 - 14:30 - Amsterdam
La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School

Route

SCROLL DOWN FOR ENGLISH
De hoofdthema is verse pasta en aardappelgnocchi en je leert alles hierover dankzij de tips en trucs van onze ervaren pastadeskundigen.

Iedereen gaat een bolletje deeg maken met 2 soorten bloem en eieren. Daarna gaan we vier verschillende pastasoorten bereiden: ravioli gevuld met ricotta en spinazie, gnocchi, corzetti en tagliatelle. Alles natuurlijk met de bijbehorende sauzen waaronder de klassieke “burro e salvia” (boter en salie) voor de ravioli, de pesto alla genovese voor de corzetti – familierecept van Nicoletta – een heerlijke tomaten-groentesaus voor de tagliatelle en een rijke saus met rauwe tomaat, basilicum en geroosterde paprika voor de gnocchi.

Alle gerechten worden daarna samen aan tafel geproefd en geëvalueerd met goede wijn erbij. Een lekkere fruitsalade met munt, specerijen en slagroom als dessert en een kopje koffie of thee zijn de perfecte afsluiter van deze kookworkshop.



Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tiijd: 10.30 - 14.30 u.
Prijs: € 89,00 p.p. all-in

ENGLISH
This workshop is given in both Dutch and English. You make beautiful, silky pasta dough with 2 types of flour and eggs, then prepare three types of pasta and some classic potato gnocchi plus 4 different sauces. You'll get all the tips and tricks from real Italian cooks who've been making pasta since they were children! We make ravioli filled with ricotta and spinach in butter and sage sauce, Ligurian corzetti shaped with a wooden stamp, served with a classic basil pesto (Nicoletta’s family recipe), iconic tagliatelle with a luscious tomato‑vegetables sauce and soft potato gnocchi with a fresh, intense raw tomato/roasted bell pepper sauce. After cooking we will eat everything while drinking some good Italian wines. A rich fruit salad with mint, spices and whipped cream and a cup of coffee or tea will be the perfect way to end this cooking workshop.

Date: Saturday June 16, 2018
Time: 10.30 - 14.30 hrs
Price: € 89,00 p.p. all-in


Verlopen Evenementen

Kookworkshop Siciliaanse keuken

12 apr 18:30 - 22:30 12 apr 18:30 - 22:30 - Amsterdam Amsterdam
La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School
Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met de heerlijke recepten uit Sicilië, die in de loop der eeuwen een echte smeltkroes van verschillende volkeren is geweest (Feniciërs...   Meer info

Kookcursus Vegetarische Italiaanse Keuken (4 lessen)

14 apr 10:30 - 26 mei 14:30 14 apr 10:30 - 26 mei 14:30 - Amsterdam Amsterdam
La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School
Cursus Ve60 op zaterdag 14 & 28 april en 12 & 26 mei 2018 (4 lessen) Les 1, Koning Tomaat : allerlei heerlijke gerechten met tomaat, de echte koning van de Italiaanse keuken. We...   Meer info

Pasta & gnocchi workshop (EN/NL)

05 mei 10:30 - 14:30 05 mei 10:30 - 14:30 - Amsterdam Amsterdam
La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School
UITVERKOCHT/SOLD OUT SCROLL DOWN FOR ENGLISH De hoofdthema is verse pasta en aardappelgnocchi en je leert alles hierover dankzij de tips en trucs van onze ervaren...   Meer info

De pure en gezonde Italiaanse keuken

09 jun 10:30 - 14:30 09 jun 10:30 - 14:30 - Amsterdam Amsterdam
La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School La Cucina del Sole - Kookschool/Cooking School
Als je gezonder wilt eten en inspiratie nodig hebt om licht en toch smakelijk én milieubewuster te koken dan is deze workshop voor jou: de Italiaanse keuken zonder tarwe, gluten...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen