Michael Schenker Fest - Melkweg Amsterdam

Michael Schenker Fest - Melkweg Amsterdam03 nov 19:30 - 23:00 - Amsterdam
Melkweg Amsterdam

Route
Meer info

De wereldberoemde six-strings skills hero Michael Schenker wordt vaak in een adem genoemd met Eddie van Halen en Garry Moore.

Michael is het jongere broertje van Rudolf Schenker, jawel de zanger en founder van Scorpions. De 17-jarige Michael maakte hier dan ook zijn debuut maar werd al snel weggekaapt door de Engelse ‘up and coming’ band UFO. En terecht want Michael bracht die band single handed naar de next level. Toen hij een paar jaar later de groep verliet werd het voor hen nooit meer hetzelfde.

Hij probeerde het nog eens bij Scorpions, maar dat avontuur was van korte duur. Michael flirtte met Aerosmith en met Ozzy Osbourne maar dat pakte toch niet goed uit.Hij richtte de Michael Schenker Group op, ook wel bekend als MSG en dat is het begin van zijn succesvolle solocarrière.Zijn speelstijl is ongebruikelijk en onconventioneel, en de Gibson flying V zijn trademark. Michael is een roll model voor menig gitarist.
De gitaarvirtuoos stelde Michael Schenken Fest samen en ging op tour met voormalige vocalisten van de MSG, Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley. Instrumentele back-up werd verzorgd door voormalig M.S.G. bassist Chris Glen en drummer Ted McKenna, gitarist/ toetsenist Steve Mann. Deze shows werden zo razend enthousiast ontvangen door het publiek in Japan en Europa dat het logisch was om samen nieuwe muziek te maken. Ze brachten Doogie White in, de zanger van Schenker’s Temple of Rock, en sindsdien is het overal waar Michael Schenken Fest het podium betreedt 1 groot feest!

MICHAEL SCHENKER FEST
Zaterdag 3 november
Melkweg Amsterdam (Max)
Zaal open: 19:30
Tickets en meer info: www.melkweg.nl/24515

De eindtijd van onze events staat niet vast en hangt te allen tijde af van het verloop van de avond.


Verlopen Evenementen

Magic of Motown - Melkweg Amsterdam

07 mrt 19:30 - 23:00 07 mrt 19:30 - 23:00 - Amsterdam Amsterdam
Melkweg Amsterdam Melkweg Amsterdam
Het grootste feest van het jaar komt naar Amsterdam met Magic Of Motown! Met meer dan een miljoen bezoekers is dit één van de grootste Britse muzieksuccessen. Bereid je voor op...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen