Elementair Uurtje: Narcisme

Elementair Uurtje: Narcisme17 mei 17:00 - 18:00 - Amsterdam
SPUI 25

Route
Meer info

Hoe zit dat nu eigenlijk? Een vraag die we ons vaak genoeg stellen, maar waar we niet altijd de tijd voor hebben om het uit te zoeken. Elementaire Deeltjes zijn een serie handzame inleidingen over diverse actuele onderwerpen en klassieke thema’s, geschreven door dé experts op dit gebied. Die vertalen we naar het podium. Dit keer: narcisme. Met Frans Schalkwijk en Lisa Peeters.

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten. Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?

In het ‘Elementaire Deeltje: Narcisme’ legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.Ben je geïnteresseerd in narcisme? Bijvoorbeeld om jezelf of een ander beter te begrijpen? Narcisme biedt naast theoretische kennis in de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’ ook veel praktische inzichten. Met zijn jarenlange ervaring als psychotherapeut weet hij waarover hij het heeft, ook op het podium.

Meer informatie en aanmelden:

www.spui25.nl/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2018/05/elementair-uurtje-narcisme.html


Laboratory of Socialist Development

29 mei 17:00 - 18:30 29 mei 17:00 - 18:30 - Amsterdam Amsterdam
SPUI 25 SPUI 25
Artemy Kalinovsky’s new book Laboratory of Socialist Development’ investigates the Soviet effort to make promises of decolonization a reality by looking at the politics and...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen