Deux mille dix sept - Théâtre de la Ville / Maguy Marin

Deux mille dix sept - Théâtre de la Ville / Maguy Marin16 apr 20:00 - 17 apr 21:30 - Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam

Route

Politiek geëngageerd, creatief, scherp en geestig. Al twintig jaar behoort Maguy Marin tot de top van de Franse danswereld. Dat mochten we meemaken met Salves op Julidans 2011. Nu komt Marin naar de Stadsschouwburg met Deux mille dix sept - oftewel: 2017.

Tien performers brengen de gemaskerde gezichten van het heersende neoliberalisme dat ons onderwerpt als de koningen-heersers van weleer. In een tijdperk beheerst door propaganda en spindoctoring wil Marin ons weer in contact brengen met onze waarachtige passies... en met hoop. De koning heeft zich maar te gedragen.

"Maguy Marin is één van die grote kunstenaars die over onze wereld spreken, hoe deze functioneert en hoe het misgaat. We hebben nood aan deze kunstenaars", zei een Franse theaterdirecteur. Hear, hear!Deux mille dix sept is een voorstelling geproduceerd door het Parijse Théâtre de la Ville. De Stadsschouwburg heeft al jaren een hechte relatie met dit theater. De artistieke verwantschap is dan ook groot: beide theaters willen opereren vanuit de eigen stadswijken tot in de wijde wereld, waarbij we interessante theatermakers uit binnen- en buitenland uitnodigen en ondersteunen. We coproduceren samen voorstellingen en kijken naar elkaars praktijk om ervan te leren. En zowel in Parijs als Amsterdam willen we onze verantwoordelijkheid opnemen voor het leven in stad en samenleving.

Dit jaar halen we in het kader van deze samenwerking twee producties naar Amsterdam, naast Deux mille dix sept ook Six personnages en quête d'auteur van Emmanuel Demarcy-Mota, directeur van het Théâtre de la Ville.


Verlopen Evenementen

TEDxAmsterdam 2018

29 nov 10:00 - 22:00 29 nov 10:00 - 22:00 - Amsterdam Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam Stadsschouwburg Amsterdam
The 10th edition of TEDxAmsterdam, an independently organized TEDx event, will take place at the Stadsschouwburg Amsterdam on 29 November 2018. More information soon! Please...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen