Robin Hood - Toneelgroep Oostpool

Robin Hood - Toneelgroep Oostpool16 apr 20:30 - 22:30 - Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam

Route

‘Stelen van de rijken en geven aan de armen’ was Robin Hoods lijfspreuk. Maar de rek is uit de revolte. Zijn heldhaftige strijd eindigt in het woud waar hij zich terugtrekt. Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Sarah Moeremans duiken het bos in en gaan op zoek naar Robin Hood anno nu.

De gezellen van Robins revolutionaire beweging zijn veranderd. Sommigen ontwikkelen slechte gewoontes (fraudegevalletjes), anderen voelen zich ‘more equal than others’. Er zijn softe socialisten met geloof in marktwerking, bureaucratische ambtenaren en idealisten die heil zien in radicalisering. Robin Hood begrijpt de al te menselijke verlangens van zijn bosgenoten, dus regeert hij met zachte hand. Ondertussen vraagt hij zich af waar het hem alweer ooit om te doen was.

Theatermaker Sarah Moeremans werkt in ‘collecties’, dat wil zeggen dat zij haar oeuvre opbouwt rond bepaald thema's of vragen. Bij Toneelgroep Oostpool gaat Moeremans’ werk een nieuwe fase in. Haar nieuwe collectie draagt het etiket ‘What’s in a fairytale?!’. Samen met Joachim Robbrecht, één van de meest interessante hedendaagse toneelschrijvers van Nederland, herschrijft Moeremans oude sprookjes met nieuwe ogen. De combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie leveren even puntige als grappige voorstellingen op.

Verlopen Evenementen

TEDxAmsterdam 2018

29 nov 10:00 - 22:00 29 nov 10:00 - 22:00 - Amsterdam Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam Stadsschouwburg Amsterdam
The 10th edition of TEDxAmsterdam, an independently organized TEDx event, will take place at the Stadsschouwburg Amsterdam on 29 November 2018. More information soon! Please...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen