Grease - The MusiCompany

Grease - The MusiCompany09 nov 20:00 - 22:30 - Bergen op Zoom
Theater De Maagd

Route

Een podium vol vetkuiven, petticoats en een flinke dosis enthousiasme!
Na een spannende voorbereidingstijd, waarin het lange tijd onzeker was of het zou lukken, werd begin dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt: The MusiCompany (TMC) kreeg uit Amerika de ‘go’ om als eerste amateurvereniging de Nederlandse musicalversie van Grease op te voeren. Van 8 tot en met 11 november zijn de enthousiaste leden van The MusiCompany, compleet met vetkuiven, petticoats en uiteraard de onmisbare zwarte en roze jasjes, te bewonderen op het podium van Theater De Maagd.

De originele musicalversie
Dankzij een gezonde portie doorzettingsvermogen heeft The MusiCompany nu dus de eer om Grease - na Footloose, The Wedding Singer en Legally Blonde - aan haar lijst met feelgoodmusicals toe te voegen. De versie van Grease die zij in Theater De Maagd laten zien, werd in 2006/2007 in Nederland opgevoerd met Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de hoofdrollen en in 2015/2016 met Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch. Het derde duo dat in Nederland in de huid van Danny en Sandy kruipt, bestaat uit Marty Braat en Femke Doomen van The MusiCompany, die ook samen te zien waren in de musical Footloose.Het verhaal
Grease is gebaseerd op de gelijknamige film die precies veertig jaar geleden uitkwam. In het decor van de jaren vijftig ontmoet de knappe maar verlegen Sandy tijdens haar vakantie de liefde van haar leven: Danny. Als na een moeizaam afscheid blijkt dat Sandy net als Danny naar Rydell High School gaat, lijkt dat in eerste instantie een heel gelukkig toeval. Ze komt er echter al snel achter dat “haar” romantische en lieve Danny op school bekendstaat als een stoere vrouwenverslinder. Hun imago’s botsen zo erg dat Sandy het uitmaakt. Danny laat het daar niet bij zitten en doet er alles aan om Sandy terug te winnen.

15 jaar TMC
The MusiCompany viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Met het optreden in Carré tijdens het Amateur Musical Awards-gala afgelopen november nog vers in het geheugen, popelen de leden van The MusiCompany om hun tanden in Grease te zetten. De legendarische afloop van deze musical zit bij de meeste mensen al wel in het hoofd. Het zijn de pakkende liedjes, de kleurrijke rock & roll scènes en grappige karakters die ervoor zorgen dat Grease nooit verveelt. The MusiCompany ziet het als een enorme uitdaging om er de verrassing van het jaar van te maken. Het filmpje op deze pagina is een compilatie van 15 jaar TMC.


Op Hoop van Zegen, de musical met o.a. Bill van Dijk en Mariska

09 mei 20:00 - 22:30 09 mei 20:00 - 22:30 - Bergen op Zoom Bergen op Zoom
Theater De Maagd Theater De Maagd
Deze oer-Hollandse musical is gebaseerd op het onverwoestbare werk van Heijermans. Leef mee met vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen