Rob Heron and the Tea Pad Orchestra (western swing / blues)

Rob Heron and the Tea Pad Orchestra (western swing / blues)12 okt 23:30 - 13 okt 01:30 - Den Haag
De Zwarte Ruiter Den Haag

Route

Western swing, country blues en ragtimeliefhebbers - spitst de oren. We krijgen één van de beste bands uit de UK in dat genre over de vloer!

Newcastle-native Rob Heron is een vinyl freak, en dat voedt hem met een eindeloze parade aan nieuwe muzikale obsessies. Van calypso gaat het naar boogaloo tot net wat zijn platenspeler hem deze week brengt. Het verklaart zijn eclectische, maar volkomen authentieke sound. Op het nieuwe album, dat in juni verschijnt, maken bijvoorbeeld gospel en rockabilly hun entree in het Tea Pad palet.

The Tea Pad Orchestra bestaat uit vier vrienden die elkaar vonden bij de studie folk & traditional music aan de Newcastle University. Inmiddels touren ze 5 jaar door het Britse en continentaal Europese met hun North Eastern Swing style. In 2015 werden ze onderscheiden met de Spiral Earth Award voor UK Americana Band of the Year.
Ze koesteren grote liefde voor het nalatenschap van Bob Wills, Django Reinhardt, George Jones en Cab Calloway. Maar, zoals Pokey LaFarge de band omschreef: “They feel the old music but they're more concerned with speaking in their own voice, like you should, instead of someone else's."

The Tea Pad is:
Rob Heron (vocals & gitaar)
Ben Fitzgerald (gitaar)
Moanin’ Tom Cronin (mandoline en harmonica)
Colin Nicholson (accordion)
Ted “Hollywood” Harbot (staande bas)

Gratis show - aanvang 23:30© 2018 Lekker Stappen