Shane Alexander

Shane Alexander17 nov 20:30 - 22:30 - Den Haag
Mee in Zee-atelier

Route

Direct vanaf zijn debuutalbum in 2005 (The Middle Way) smeedde Shane Alexander – wonderkind uit California - west coast folk, rock en psychedelica tot een eigen sound die talloze malen werd gebruikt in Amerikaanse televisieprogramma’s (The Real World, Laguna Beach, Brothers & Sisters, Bones, Big Shots, White Collar, Criminal Minds en Wildfire). Opvallend is daarbij zijn uitgebreide gitaarspel palet (fingerpicking, slag, tokkel) en soepel stemgeluid dat herinnert aan Jeff Buckley, Jackson Brown en Art Garfunkel.

Naast de VS toerde hij door talloze andere landen, zowel als hoofdact als supporting act (Jewel, John Hiatt, Suzanne Vega, Seal, Styx, Yes). Ondanks al die grote namen is Shane al die jaren een volledig onafhankelijk artiest gebleven (eigen platenlabel sinds 2003, Buddhaland Records) die kan leunen op een onderhand aanzienlijke internationale fanbase. Die nam in de afgelopen jaren sterk toe, met name door het nummer Skyway Drive-In, een akoestisch solonummer van het album Ladera (2013) dat meer dat 10 miljoen streams op Spotify kreeg.Dat album deed mij denken aan mijn geliefde artiesten die eind jaren ’60 de Laurel Canyon ten noorden van Los Angeles bevolkten (Crosby, Stills, Nash & Young, Jackson Brown). Voor liefhebbers van California Americana is Shane dan ook een echte aanrader.

In juli 2017 lanceerde Shane zijn 6e prachtige album genaamd Bliss. Hiermee raakt hij wederom een gevoelige snaar met liedjes over hartzeer en ontroerende levenslessen. Je kunt er niet om heen: stuk voor stuk prachtige liedjes; stem en muziek helemaal in balans en een prettige persoonlijkheid. De muziek van Shane Alexander is een perfecte soundtrack voor de melancholicus in ons.© 2019 Lekker Stappen