Masterclass Ethiek in de Jeugdzorg

Masterclass Ethiek in de Jeugdzorg12 okt 13:00 - 16:45 - Den Haag
The Hague, Netherlands

Route

De basis voor #besluitvorming in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening bestaat uit een combinatie van algemeen (maatschappelijk) gedeelde normen en waarden, organisatiecodes en beroepscodes. Maar welke plaats nemen je eigen #normen en #waarden in? Wat doe je als deze niet helemaal stroken met de situatie waarin een kind of gezin zich bevindt of niet overeenkomen met het besluit dat genomen zou moeten worden?

Jeugdzorgwerkers hebben vrijwel dagelijks te maken met #ethische dilemma’s. Vragen als “wanneer is een situatie ‘goed/veilig genoeg’?” zijn pittig en je moet sterk in je schoenen staan als je besluiten moet nemen die ingrijpen ‘achter de voordeur’, vooral als je niet zeker weet of het ingrijpen de situatie van kinderen en/of ouders verbetert.

Werken volgens een ethisch stappenplan wordt vaak nog gezien als iets dat extra tijd kost, dat bovenop de dagelijkse werkzaamheden komt. Dat is jammer en ook onterecht. Daarom organiseert SaHa een masterclass over ethisch werken in de jeugdzorg. Je leert onder meer hoe je op een laagdrempelige manier met collega's goed in gesprek gaat over #morele #dilemma's.Doelgroep: professionals in de #jeugdzorg, #jeugdgezondheidszorg, #jeugdhulpverlening en #jeugdbescherming. Overige geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Accreditatie: wordt aangevraagd bij het SKJ.


Bike Repair Workshop The Hague

28 feb 18:00 - 21:00 28 feb 18:00 - 21:00 - Den Haag Den Haag
The Hague, Netherlands The Hague, Netherlands
Spring is just around the corner, time to get your bike in a good a shape! In this bike repair workshop you'll get to know the basics in bike maintainance and learn how to do...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen