Tamikrest in Burgerweeshuis

Tamikrest in Burgerweeshuis08 nov 20:00 - 23:00 - Deventer
Het Burgerweeshuis

Route

Tamikrest betekent ‘kruispunt’ en is een geschikte naam voor een band die zo succesvol de waardes van hun tijdloze cultuur mixt met de geluiden en visies die ze onderweg hebben ontdekt. Echo’s van dub, blues, psychedelica, funk en zelfs artrock worden naadloos verweven met hun kijk op de muzikale traditie van Tuareg.

De jonge band is de laatste 7 jaar, net als de woestijnbroeders van Tinariwen en Bombino, vrijwel continue op tour. Tijdens de pauzes verblijft Tamikrest in Algerije terwijl hun thuisland verscheurd wordt door een heftige burgeroorlog.

In hun laatste album ‘Chatma’ (Glitterbeat, 2013), vonden deze ervaringen een plek. De band vormde ze tot een overtuigend en poëtisch muzikaal werk. Het album belandde op nummer 1 in de World Music Charts Europe en stond in verscheidene Top Album of the Year lijsten zoals die van Mojo, The Independent, fRoots, The Quietus en Uncut.In maart 2017 bracht Tamikrest hun vierde album ‘Kidal’ uit, waarbij rock en de meditatieve elementen in hun muziek perfect in balans zijn.
Het is een lofzang op hun woon,- en leefgebied, een zucht naar hoop, verlichting en een krachtige schreeuw om het geweld en de oorlog te stoppen die Mali al jaren teistert.
De opnames vonden plaats in Bamako (Mali) met als producent Mark Mulholland van Tony Allen’s Afro-Haitian Experimental Orchestra. Het album is gemixt door David Odlum, Grammy winnaar voor zijn werk voor Tinariwen. Hiermee laat Tamikrest weer zien dat hun reputatie als een van West Afrikaanse meest innovatieve bands op zijn plaats is.


Verlopen Evenementen

GitGo Blues Festival 2018 in Burgerweeshuis

22 dec 18:00 - 23 dec 00:30 22 dec 18:00 - 23 dec 00:30 - Deventer Deventer
Het Burgerweeshuis Het Burgerweeshuis
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert De Blueskrant het GitGo Blues Festival in Deventer. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Burgerweeshuis. Een...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen