Zuurdesembrood bakken 3 november 2018

Zuurdesembrood bakken 3 november 2018



03 nov 09:30 - 16:00 - Driebergen
Kraaybeekerhof

Route
Meer info

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken.

Doelgroep
De cursus is voor iedereen die altijd al zélf eens zuurdesembrood heeft willen bakken of zijn/haar techniek wil verbeteren.

Inhoud en opzet
Programma:
Het programma bestaat afwisselend uit praktijk en theorie.
Het is van belang om ’s morgens stipt op tijd te zijn!



09.30 uur: inloop met koffie en thee,
klaarmaken voor mengen en kneden
10.00 uur: mengen en kneden
Koffie/thee,
Theoretisch blok, vormen van het brood
12.45 – 13.45 uur: lunch
13.45 - 14.15 uur: rondleiding tuin naar de graancirkels
14.15 uur: Theorie en praktijk, de fijne kneepjes voor het bakken
16.00 uur: einde van deze dag.

Het wordt een leerzame, inspirerende dag. Elke deelnemer neemt het zelfgebakken zuurdesembrood mee naar huis, een zuurdesemstarter en een hand-out van het praktijkgedeelte.

Bijzonderheden
Zelf meenemen: schort, teiltje, theedoek

Docent:
Ineke Berentschot, professioneel bakker en thuisbakker, schrijver van het boek Nachtbrood (www.wiebaktmee.nl), begeleidt de deelnemers van meel, via zuurdesemstarter, tot brood.

Plaats, data, tijd en kosten
Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.
Datum: 3 november 2018
Lestijden: 9.30 – 16.00 uur
Kosten: € 125 (waarvan € 25 inschrijfgeld) inclusief lunch, koffie / thee.

kraaybeekerhof.nl/academie/studiedagen/zuurdesem-volkorenbrood



© 2018 Lekker Stappen