Alex Boogers in gesprek met Wim Daniels en Van Maerlantlyceum

Alex Boogers in gesprek met Wim Daniels en Van Maerlantlyceum14 mrt 20:00 - 21:30 - Eindhoven
Boekhandel Van Piere

Route

Dit jaar is tijdens de Boekenweek Alex Boogers te gast bij boekhandel Van Piere voor een verrassend vraaggesprek tussen hem, de leerlingen van het Van Maerlantlyceum en de rest van het publiek.

Vorig jaar was Herman Koch als Boekenweekgeschenkauteur te gast en volgens hem één van de leukste activiteiten van zijn Boekenweek. Dankzij de goede begeleiding van Wim Daniëls en de verrassende vragen van de leerlingen van het Van Maerlantlyceum.

Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Van Piere en info@vanpiere.nl

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Zijn uitgever wist voor publicatie niet wie achter het pseudoniem schuilging. Gevraagd naar biografische informatie schreef M.L. Lee: ‘In Azië leven nog steeds grootse kunstenaars die niemand van naam kent, omdat ze hun werk niet signeren en zichzelf er niet voor op de borst slaan.’ Sinds zijn tweede roman publiceert Alex Boogers op verzoek van zijn uitgever onder eigen naam. Hij woont en werkt in Vlaardingen.In 2002 verscheen Het waanzinnige van sneeuw, een aangrijpende roman die zich afspeelt in de wereld van de vechtkunst. In 2006 verscheen Boogers' even spottende als liefdevolle roman Lijn 56, waarin een buschauffeur zichzelf door het hoofd dreigt te schieten. In 2007 volgde zijn sterk autobiografische vertelling Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukt schrijver, over hoe zijn jonge thaiboksleerlinge Soumia zich naar de wereldtitel vecht en hij zelf worstelt met zijn schrijverschap. Zijn in 2010 verschenen roman De tijger en de kolibrie leverde hem een nominatie op voor Beste Rotterdamse Boek 2010 en de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010.
In 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend en in 2013 verscheen zijn roman Wanneer de mieren schreeuwen, gebaseerd op Boogers' verhaal 'Ziel', dat verscheen ter gelegenheid van de Week van het Rotterdamse Boek in 2010. Alleen met de goden (2015) is zijn nieuwste roman.

Boogers publiceerde verhalen, artikelen en interviews in onder andere Nieuwe Revu, Vrij Nederland, Passionate, Esquire en SQ.


De leesbeesten lezen: Alter Ego van Marissa Meyer

23 mrt 19:00 23 mrt 19:00 - Eindhoven Eindhoven
Boekhandel Van Piere Boekhandel Van Piere
  Meer info

Lezing over De Daf van mijn vader door Thomas Vaessens

25 mrt 14:00 - 15:00 25 mrt 14:00 - 15:00 - Eindhoven Eindhoven
Boekhandel Van Piere Boekhandel Van Piere
Eindhoven, de stad van design, Philips en... Daf. Thomas Vaessens vertelt je alles over dit iconische voertuig tijdens zijn lezing over De Daf van mijn vader, zijn nieuwe boek...   Meer info

Lees & ontdek over Kikker en het avontuur

28 mrt 15:00 - 16:00 28 mrt 15:00 - 16:00 - Eindhoven Eindhoven
Boekhandel Van Piere Boekhandel Van Piere
Voorlezen en ontdekken uit Kikker en het avontuur Lees & ontdek: Spelenderwijs educatief programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Ken je Kikker al? Maar natuurlijk! Kikker en zijn...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen