Kristal-Kids en Relax Kids

Kristal-Kids en Relax Kids20 sep 10:30 - 12:00 - Eindhoven
De Bibliotheek Eindhoven

Route

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje waarin je kind helemaal tot zichzelf mag en kan komen. Ga mee op een (magisch) avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen. En niet alleen dat, kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.
Kristal-Kids zijn in mijn ogen stralende, schitterende, unieke en bijzondere kinderen en jongeren van allerlei leeftijden. Daar is jouw kind er één van. Jouw kind is ook stralend en uniek, maar soms ziet je kind het zelf niet (meer), gelooft het niet in zichzelf, is soms boos, slaapt slecht, vindt het lastig om vriendjes / vriendinnetjes te maken, maakt zich (on)bewust druk om dingen, vindt het lastig om eigen grenzen aan te geven enzovoort. Dan is het fijn als er iemand is die een tijdje ondersteuning kan bieden. Dat kan met Relax Kids- of Chill Skills lessen.Een Relax Kids sessie bestaat uit 7 stappen, waardoor kinderen en jongeren leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen. Een les bestaat uit beweging, drama- en ontspanningsspel, stretching (Yoga), onderlinge massage, ademhalingsoefeningen, positieve gedachtes en ontspanning.

Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas in Groot Brittannië. Ook wel bekend van de meditatieboekjes ‘Relax Kids’ en ‘De Wensster’. Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen en in groepen kinderen buiten school in heel veel landen gebruikt en gegeven. Ouders en kinderen zijn enthousiast over het aanbod en over wat het hen brengt: meer zelfvertrouwen, beter omgaan met boosheid, beter slapen, minder last van stress enzovoort.

Relax Kids is een methode die goed en mooi is voor alle kinderen en ook voor alle kinderen werkt. Daarnaast heeft het zeker een positief effect op kinderen met autisme, hyperactiviteit, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, trauma, depressies, laag zelfbeeld, boosheid en angstproblemen.

Chill Skills

Chill Skills ligt in het verlengde van Relax Kids en is bedoeld voor tieners en jongeren. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie staan er in deze lessen ook onderwerpen centraal die voor deze leeftijdsgroep belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan:
- Positief denken
- Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om?
- Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen?
- Gezond leven
- Goed voor jezelf zorgen
- Gelukkig zijn

Tieners en jongeren leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.

Ontspanning met Relax Kids /Chill Skills heeft kinderen geholpen leren om te gaan met een scala aan stressvolle situaties zoals pesten, toetsen, echtscheiding, rouw, langdurige ziekte en ziekenhuis- en doktersafspraken.


Verlopen Evenementen

Mindful eten = genieten van eten

21 sep 10:30 - 12:00 21 sep 10:30 - 12:00 - Eindhoven Eindhoven
De Bibliotheek Eindhoven De Bibliotheek Eindhoven
-Is jouw bord ook leeg voordat je het weet? Pak je na 1 stukje chocola, een tweede stukje, en een derde totdat je beseft dat de hele reep op is? Eet je regelmatig meer dan de...   Meer info

Schrijven: Een verhaal redigeren

21 sep 18:30 - 21:00 21 sep 18:30 - 21:00 - Eindhoven Eindhoven
De Bibliotheek Eindhoven De Bibliotheek Eindhoven
Tot slot komt de redactie van je verhaal aan de beurt in workshop vier. Alinea’s goed indelen hoort bij het ambacht. Een verhaal leesbaar maken ook. En schrijf vooral in je eigen...   Meer info

Lezing: Hoe versterk je je weerstand?

12 okt 10:30 - 12:30 12 okt 10:30 - 12:30 - Eindhoven Eindhoven
De Bibliotheek Eindhoven De Bibliotheek Eindhoven
Heb jij regelmatig last van verkoudheden, griep, of andere ontstekingen? Helpt de antibiotica niet meer of wil je liever eigenlijk wat anders gebruiken voor dit soort terugkerende...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen