Cancelled: The Babe Rainbow | VERA Groningen

Cancelled: The Babe Rainbow | VERA Groningen31 dec 21:00 - 23:00 - Groningen
Vera Groningen

Route
Meer info

We're still looking for a new date for The Babe Rainbow. Until that time we've put the event on december 31st, which will not be the new date!
---------------------
De gehele tour van The Babe Rainbow is helaas afgelast en wordt naar een nader te bepalen datum verplaatst. Hou de site in de gaten voor meer informatie: www.vera-groningen.nl/events/the-babe-rainbow/

Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je dan niet, of wil je hier niet op wachten, dan betalen wij de tickets terug. Dit kan tot uiterlijk een week voor de geplande nieuwe datum.
Om restitutie te krijgen, mail naar tickets@vera-groningen.nl en vermeld je:- IBAN
- Naam
- Woonplaats
- Aantal tickets

Dan storten we het bedrag z.s.m. terug.

ENGLISH
Unfortunately the tour of The Babe Rainbow has been cancelled and will be postponed to a new date.

Tickets will remain valid. Unable to attend? Then we’ll give you a refund (possible until a week before the show).

You can get a refund of your tickets by sending an email to tickets@vera-groningen.nl with:
- Your bank account (IBAN)
- Name
- City
- Number of tickets

We’ll refund as soon as possible.

_________________________________________________

De drie heren van The Babe Rainbow hebben een probleem. Ze hadden liever 50 jaar eerder willen leven dan nu. Er is wel wat voor te zeggen, natuurlijk. Geen geneuzel met internet en social media, geen global village en al dat soort dingen. De Australiërs doen gewoon alsof het 1967 is en trekken zich nergens wat aan. Ze hebben hun haar laten groeien, lopen rond op blote voeten en ze houden van alles en iedereen. Dat idee krijg je tenminste, als je naar het titelloze debuutalbum luistert dat ze afgelopen jaar uitbrachten.

Want de muziek van de drie bloemenkinderen uit Byron Bay is zo retro als het maar kan. De liedjes op het album hadden zo op de fameuze Nuggets-verzamelaar gepast, het compilatie-album waarop de eerste experimenten met psychedelische garagerock uit de jaren '60 zijn te horen. Bij The Babe Rainbow krijg je galmgitaartjes en lekker veel echo op de zang. Van daaruit verliest het drietal zich zodra het ook maar even kan in een aangenaam doordreinende psychedelica, met bijbehorende wazige teksten. “Reality is like a technicolour dream, makes me feel like floating upstream,” hoor je in 'Love Forever'. En om het helemaal af te maken; in 'Secret Enchanted Broccoli Forest' (dat zijn de betere songtitels, inderdaad) komt er ook een sitar voorbij.

Net als, bijvoorbeeld, The Allah-Las (met wie ze al tourden) doet The Babe Rainbow geen enkele poging om anders te klinken dan de sixtiesbands waar ze zo van houden. Ze zitten een volstrekt eigen universum. Dat betekent niet dat de band niks meer doet dan alleen maar de jarenzestigje spelen: de liedjes op het door Stu Mackenzie van King Gizzard & The Lizard Wizard opgenomen album zitten uitstekend in elkaar. Achter ogenschijnlijk ontspannen sound zit een slimme band, met een goed gevoel voor toegankelijk gebrachte psychedelica.

De jaren zestig had in veel opzichten een bepaalde onschuld en nieuwsgierigheid over zich, dat hoorde je terug in de popmuziek, die juist daardoor tot bloei kwam. Diezelfde mengeling van onschuld, plezier en experimenteerdrift hoor je ook terug bij The Babe Rainbow. Alleen daarom al een dikke aanrader.

-Bart© 2019 Lekker Stappen