10 daagse cursus ´Systemisch Lichaamswerk´ BLOK 1

10 daagse cursus ´Systemisch Lichaamswerk´ BLOK 116 nov 10:00 - 17 nov 16:30 - Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling

Route

HET HERVINDEN EN LEVEN VAN JOUW LICHAAMSKRACHT

Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Hoe ervaar jij jouw lichaam en de levenskracht die daar doorheen stroomt? Voel jij hoe ze vrij door jouw lichaam stroomt en vorm geeft aan jouw leven? Of merk je dat ze ergens stagneert in jou?

We maken een innerlijke reis van binnen naar buiten, waarin we vanuit het luisteren naar de taal van ons lichaam en onze cellen en de verstrikkingen die we daarin nog tegenkomen bewegen naar een voluit leven en manifesteren in de buitenwereld.

Deze verdiepingscursus ‘systemisch lichaamswerk’ is speciaal bedoeld voor opstellers en mensen met ruime ervaring met opstellingen. Voor wie het verlangen heeft om een innerlijke reis in en door het lichaam te maken naar de volheid van het leven en tegelijkertijd het opstellingenwerk via het lichaam en het opstellingenwerk bij ziekte wil leren begeleiden.Blok 1. Aanwezig Zijn in je Lichaam – Jij en je lichaam

Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Dit blok staat in het teken van het veilig voelen in het lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde laten versterken. Overgave aan wat is. In deze ruimte vinden we langzaam dat wat we werkelijk zoeken.

Blok 2. Veilig voelen in je lichaam in relatie tot anderen – Jij, je lichaam en relaties in het hier en nu

We kijken via het lichaam naar de impact van relaties in het hier en nu (familie, liefdesrelaties, werk) en welke rol (traumatische) gebeurtenissen in de vroege jeugd hebben gehad op hoe de levensstroom door jouw lichaam stroomt. Ook kijken we naar de liefde voor jezelf. Kun je onvoorwaardelijk van jezelf houden?

Blok 3. Hervinden van jouw Levenskracht in je lichaam – Ziekte en Gezondheid

Goed zorgen voor je lichaam, je vitaliteit, je levenskracht is belangrijk om het leven ten volste te kunnen leven. In ons werk met ziekte zien we de impact van ons emotionele verleden op de functie van onze cellen. We kunnen deze functie behouden door de vormende kracht van de ziel in onze cellen toe te laten. Dit geeft de diepe kracht om te creëren in je leven.

We kijken in dit blok naar de innerlijke gevoelslaag van ziekte en gezondheidsklachten, naar hoe jij je verhoudt tot de ziekte/gezondheidsklachten, het leven en de dood.

Blok 4. De verborgen boodschap van het Lichaam – Ziekte en de verborgen familiedynamiek

Waar resoneert ziekte mee dieper in het systeem, wat is het centrale thema voor jou, wat is jouw zielsmissie? Welke boodschap wil de ziekte jou overbrengen? Wat mag je loslaten?

In dit blok kijken we dieper in het systeem naar waar ziekte en aanhoudende gezondheidsklachten mogelijk mee resoneren in het familiesysteem. Naar de onderliggende boodschap voor jou.

Blok 5. Manifesteren vanuit jouw essentie – vrij laten stromen van jouw levensenergie

In dit afsluitende blok maak je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en hoe je dit in de wereld kunt manifesteren, met alles wat er is.

BEGELEIDING
Tijdens de cursus is het groepsproces en het onderzoeken van het eigen veld de basis. De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht naast het aanleren van deze bijzondere methoden van systemisch werk bij ziekte en via het lichaam. Onze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. In deze reis ont-moeten wij allerlei belemmeringen en word je gestimuleerd om patronen te doorbreken en het werkelijk aan te gaan. Je levensenergie zal meer stromen op het gebied van gezondheid (lichaam), relaties, je manifestatie in de wereld (werk) en op zielsniveau. Het zal je een diepe innerlijke rust brengen.

RESULTAAT:
• Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden in het lichaam
• Zicht op diepere laag en boodschap achter de ziekte
• Vitaal op het gebied van lichaam, relaties en werk.
• Zicht op jouw potentie en hoe vol overgave te leven.
• Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.
• Basishouding, theorie en methode van systemisch lichaamswerk
• Basishouding, theorie en methode van opstellingen bij ziekte.
• Zelf individueel mensen kunnen begeleiden met behulp van een ziekteopstelling of via systemisch lichaamswerk
• Intervisiegroep tijdens de cursus
• Afsluiting met certificaat

VOOR WIE:
Deze verdiepingscursus/nascholing ‘systemisch lichaamswerk’ is speciaal bedoeld voor opstellers en mensen met ruime ervaring met opstellingen, die het verlangen hebben om een innerlijke reis in en door het lichaam te maken naar de volheid van het leven en die zich tegelijkertijd willen verdiepen in het opstellingenwerk via het lichaam en het opstellingenwerk bij ziekte.

Persoonlijke ontwikkeling en groei:
Deze cursus is een innerlijke zielsreis rond het thema ‘het hervinden van je levenskracht in je lichaam’. Een reis van binnen naar buiten, waarin we vanuit het luisteren naar de taal van ons lichaam en onze cellen en de verstrikkingen die we daarin nog tegenkomen bewegen naar een voluit leven en manifesteren in de buitenwereld.

Tegelijkertijd leer je de basisprincipes van het systemisch lichaamswerk (de opstellingen via het lichaam) en het werken met ziekteopstellingen. De cursus brengt je, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verder in het begeleiden van cliënten via het lichaam en bij vragen rondom ziekte en gezondheid.

Na deze cursus kun je, afhankelijk van jouw instapniveau, doorstromen naar onze jaaropleiding, vervolgopleiding of (na intake) de Masterclass ‘Systemisch Werk bij Ziekte’.

INSTAPNIVEAU: Ruime ervaring met opstellingen en bij voorkeur geschoold in het begeleiden van opstellingen bij onze Academie of een ander instituut. Bij twijfel vindt er een intakegesprek plaats.

JOUW INVESTERING: € 1495,- excl 21% btw (10 cursusdagen).

VROEGBOEKKORTING: Tot en met 1 september 2018 ontvang je €500 vroegboekkorting en betaal je € 995,- excl btw

TIJD: inloop 9:45 uur, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

Data 2018/2019:
Blok 1 – vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018
Blok 2 – vrijdag 11 en zaterdag 12 januari 2019
Blok 3 – vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019
Blok 4 – vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Blok 5 – vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2019

Neem zelf je lunch mee. Ik zorg voor iets lekkers bij de koffie en thee.

LOCATIE: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

INSCHRIJVEN: om je in te schrijven voor de cursus stuur je een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl.
Je ontvangt een bevestigingsmail met alle benodigde informatie. Je inschrijving is definitief na betaling van jouw investering.
Schrijf je je in vóór 1 maart 2018 dan ontvang je €500 korting en betaal je €995 excl btw in plaats van €1495 excl btw.

Heb je vragen? Neem contact op met stefanie@beallyoucanbe.nl of bel +31648102716.


Verlopen Evenementen

Leer werken met de super tool EFT

11 apr 10:00 - 15:00 11 apr 10:00 - 15:00 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
EFT is een krachtige tool waarmee jij zelf je leven positief kunt veranderen Heb je het gevoel dat je vast zit in je leven/werk/relatie? Heb je al van alles geprobeerd om...   Meer info

Cursus Systemisch Lichaamswerk met Stefanie Bussing BLOK4

13 apr 10:00 - 14 apr 16:30 13 apr 10:00 - 14 apr 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
HET HERVINDEN VAN DE LEVENSKRACHT IN JE LICHAAM EEN INNERLIJKE REIS VAN BINNEN NAAR BUITEN Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms...   Meer info

Bewust Haarlem Lezing: ‘Het grote verhaal van het kleine geluk;

18 apr 19:30 - 22:00 18 apr 19:30 - 22:00 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
DEZE LEZING IS UITVERKOCHT - HET GROTE VERHAAL VAN HET KLEINE GELUK: DE TAO VAN DE PSYCHE' Lezing door Willem Pinksterboer. Let op: Aanmelden via inschrijfformulier op de...   Meer info

Baby Yoga (4maanden tot 1jaar)

21 apr 09:45 - 10:45 21 apr 09:45 - 10:45 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
Zaterdag 21 april gaan we weer een leuke baby yoga workshop geven! Wil je ook meer leuke spelletjes en oefeningen leren om samen met je baby te doen, dan ben je welkom met je baby...   Meer info

Peuter Wobbelyoga (2 tot 4 jaar)

21 apr 11:00 - 12:00 21 apr 11:00 - 12:00 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
Komen jullie zaterdag 21 april mee doen met jullie peuters (2 tot 4 jaar) met onze WOBBELYOGA? Juf Sacha gaat dit keer werken rondom het thema Lente , wat vind jij het leukste nu...   Meer info

Kleuter Wobbelyoga (3 tot 6 jaar)

21 apr 12:30 - 13:30 21 apr 12:30 - 13:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
Komen jullie zaterdag 21 april ook mee doen met jullie KLEUTERS (3 tot 6 jaar) met de WOBBELYOGA? Juf Sacha gaat dit keer werken rondom het thema Lente , wat vind jij het leukste...   Meer info

Workshop Familie-Opstellingen

22 apr 13:00 - 18:00 22 apr 13:00 - 18:00 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
FAMILIE-OPSTELLINGEN ZONDAG 22 APRIL 2018 Tijdens deze middag maak je kennis met de methodiek van familie-opstellingen. Met behulp van deze krachtige methodiek worden patronen...   Meer info

In Liefde Oefenen

29 apr 10:30 - 02 sep 16:00 29 apr 10:30 - 02 sep 16:00 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
Ben je benieuwd naar nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten? Vanaf 29 april 2018 geven Niels Haarbosch en ik gedurende 5 zondagen jullie de mogelijkheid op een nieuwe manier met...   Meer info

10 daagse cursus ´Systemisch Lichaamswerk´ BLOK 1

25 mei 10:00 - 26 mei 16:30 25 mei 10:00 - 26 mei 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
HET HERVINDEN EN LEVEN VAN JOUW LEVENSKRACHT Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Hoe ervaar jij...   Meer info

Cursus Systemisch Lichaamswerk met Stefanie Bussing BLOK5

01 jun 10:00 - 02 jun 16:30 01 jun 10:00 - 02 jun 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
HET HERVINDEN VAN DE LEVENSKRACHT IN JE LICHAAM EEN INNERLIJKE REIS VAN BINNEN NAAR BUITEN Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms...   Meer info

Intensive Licht op Ziekte en Gezondheid met Stefanie Bussing

11 jun 10:00 - 12 jun 16:30 11 jun 10:00 - 12 jun 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
2 DAAGSE INTENSIVE: SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van...   Meer info

Workshop Luisteren naar je Lichaam met Stefanie Bussing

24 jun 10:00 - 16:30 24 jun 10:00 - 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
DAGWORKSHOP SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Liefde als medicijn. Een eeuwenoude wijsheid die ik ook keer op keer bevestigd zie in het systemisch werk. Daar waar de...   Meer info

Workshop Luisteren naar je lichaam met Stefanie Bussing

20 jul 10:00 - 16:30 20 jul 10:00 - 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
DAGWORKSHOP SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Liefde als medicijn. Een eeuwenoude wijsheid die ik ook keer op keer bevestigd zie in het systemisch werk. Daar waar de...   Meer info

Intensive Licht op Ziekte en Gezondheid met Stefanie Bussing

13 sep 10:00 - 14 sep 16:30 13 sep 10:00 - 14 sep 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
2 DAAGSE INTENSIVE: SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van...   Meer info

Workshop Luisteren naar je Lichaam met Stefanie Bussing

30 sep 10:00 - 16:30 30 sep 10:00 - 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
DAGWORKSHOP SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Liefde als medicijn. Een eeuwenoude wijsheid die ik ook keer op keer bevestigd zie in het systemisch werk. Daar waar de...   Meer info

Workshop Luisteren naar je Lichaam met Stefanie Bussing

19 okt 10:00 - 16:30 19 okt 10:00 - 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen Liefde als medicijn. Een eeuwenoude wijsheid die ik ook keer op keer bevestigd zie in het systemisch werk. Daar waar de liefde niet...   Meer info

Intensive Licht op Ziekte en Gezondheid met Stefanie Bussing

05 nov 10:00 - 06 nov 16:30 05 nov 10:00 - 06 nov 16:30 - Haarlem Haarlem
FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling FLOW PLAZA, centrum voor groei en ontwikkeling
2 DAAGSE INTENSIVE: SYSTEMISCH LICHAAMSWERK EN ZIEKTEOPSTELLINGEN Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen