Advanced Course: Hulptechnieken

Advanced Course: Hulptechnieken04 feb 09:30 - 17:00 - Hoofddorp
Ortho Health Foundation

Route

De hulpvraag en de klachten en symptomen waarmee de patiënt komt, verwijzen vaak naar een meer complexe problematiek, waar verschillende aspecten bij betrokken zijn.

Als therapeut moet u proberen tot een of meerdere werkdiagnosen te komen, waar dan een behandelplan uit voortkomt. Maar waar ligt de prioriteit in de problematiek? En hoe bepaalt u de volgorde in de behandeling? Is het mogelijk zelf actief zaken te ‘corrigeren’?

Doel van de cursus
De cursus heeft tot doel de therapeut te voorzien van gereedschap en oefening om de cliënt als eenheid te benaderen en te behandelen.

Wat er in de cursus aan bod komtTijdens deze twee cursusdagen maakt u kennis met enkele praktische hulptechnieken voor diagnostiek, testen en corrigeren:

De basisprincipes van spiertesten, ofwel toegepaste kinesiologie. Met deze principes leert u waar de prioriteit van het probleem van uw cliënt ligt: structureel (botten, gewrichten, etc.), chemisch (voeding, vertering, deficiënties), psycho-energetisch (stress, elektromagnetisch) of vocht-circulatoir. Een hernia diafragmatica b.v. kan puur met de anatomie te maken hebben, maar vaak ook met emoties. Met de spiertesten kunt u verder ook voedselovergevoeligheid testen en de keuze en dosering van supplementen voor uw cliënt.
Leren kijken naar de relatie tussen de lichaamshouding van de cliënt en allerlei klachten. De stand van voeten, bekken, wervelkolom en schedel vertelt veel. Een bekkenscheefstand bijvoorbeeld kan te maken hebben met maagklachten, maar ook met gebitsproblemen. Ook de steunweefsels spelen hier een belangrijke rol in.
Achtergrond van een eenvoudige manipulatietechniek voor correctie van enkele veel voorkomende problemen:
vastzittend bekken (sacroiliacale fixatie)
dysfunctionele klep van Bauhini (ileocoecale ‘klep’)
hernia diafragmatica (middenrifbreukje)
EFT (Emotional Freedom Technique) als zelfhulpmethode om emotionele zaken los te laten.
Van alle hulptechnieken worden casussen besproken. Daarnaast worden alle technieken gedemonstreerd en met elkaar geoefend. Kom voor dit doel in gemakkelijke kleding!


Verlopen Evenementen

Diabetes type 2 omkeerbaar

28 jan 09:30 - 17:00 28 jan 09:30 - 17:00 - Hoofddorp Hoofddorp
Ortho Health Foundation Ortho Health Foundation
Op dit moment hebben in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen diabetes. Diabetes type 2 kenmerkt zich door insulineresistentie, dit betekent dat het lichaam niet meer goed reageert...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen