Diabetes type 2 omkeerbaar

Diabetes type 2 omkeerbaar28 jan 09:30 - 17:00 - Hoofddorp
Ortho Health Foundation

Route

Op dit moment hebben in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen diabetes. Diabetes type 2 kenmerkt zich door insulineresistentie, dit betekent dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline: het lichaam is er ongevoelig voor geworden. Veel mensen weten echter niet dat zij diabetes hebben, want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn. De meest voorkomende vorm is diabetes type 2, deze ontstaat tegenwoordig bij steeds jongere mensen. Het leek een tijdlang een progressieve voortgaande ziekte te zijn: de neergang van de bètacelfunctie werd onvermijdelijk geacht. Geen enkel medicament slaagde erin om het tij te keren.

Uit wetenschappelijk onderzoek is nu echter gebleken dat men kan herstellen van diabetes type 2, het is geen ongeneeslijke ziekte, zoals altijd gedacht is! In de praktijk is bij maagoperaties gebleken dat patiënten met diabetes en overgewicht, de bloedsuikerspiegel weer kunnen normaliseren door aanpassing van dieet. Een welkom bijeffect van de maagoperatie! Met interventie op basis van voeding, leefstijl en coaching is het mogelijk het tij te keren, waardoor minder of geen medicatie meer nodig is.

Verlopen Evenementen

Advanced Course: Hulptechnieken

04 feb 09:30 - 17:00 04 feb 09:30 - 17:00 - Hoofddorp Hoofddorp
Ortho Health Foundation Ortho Health Foundation
De hulpvraag en de klachten en symptomen waarmee de patiënt komt, verwijzen vaak naar een meer complexe problematiek, waar verschillende aspecten bij betrokken zijn. Als...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen