Seksu(h)eel - workshop over seksualiteit en verlangen try-out

Seksu(h)eel - workshop over seksualiteit en verlangen try-out20 apr 10:00 - 16:00 - Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling

Route

Deze dag betreft een verkenning van de samenwerking van beide trainers en is een opmaat voor een workshop dag met het thema seksualiteit en verlangen. Tegen een gereduceerd tarief kun je deelnemen als vraagsteller of als resonant.

Intimiteit ervaar je als ingewikkeld:
De ander echt dichtbij laten komen, je hart en geslacht openen voor de ander ervaar je als moeilijk. Seks is soms niet meer dan een handeling zonder enige verbinding; je sluit je hart af en soms ook je lichaam. Je voelt je vervreemd van je partner of van je eigen lichaam; misschien is door die vrijgekomen ruimte een derde in het spel gekomen. Ooit is er over je grenzen gegaan, is er iets van je afgepakt wat jouzelf toebehoorde. Hierdoor is je vertrouwen beschaamd. Genieten van lichamelijk contact is lastig, je gaat regelmatig “op slot”. Of er is schaamte voor je lichaam, dat wel van jou is, maar waar je niet blij mee bent en moeilijk van kunt genieten.Je verlangen is je meer te openen voor liefde en intimiteit, je te verbinden met de ander op alle niveaus, ook in de seksualiteit. Je wilt meer of weer genieten, minder remmingen ervaren en voorbij de schaamte gaan die je verhindert dit ten volle te doen.

Dat jouw verlangen nog niet gerealiseerd is, komt door delen van jezelf die je blokkeren of tegenwerken. Je was er nog niet aan toe om die onder ogen te zien, of zelfs maar van binnen te ervaren. Ervaringen uit het verleden spelen hier een belangrijke rol in. Je bent je gaan aanpassen aan wat je dacht dat verwacht werd, of je hebt moeten ervaren dat intimiteit onveilig is waardoor je het zoveel mogelijk vermijdt. Soms waren er ouderboodschappen die impliciet maakten dat jij wel uitkeek om je helemaal open te stellen voor intiem contact of ben je juist extreme dingen gaan doen waardoor je jezelf bent kwijtgeraakt. In wezen zijn dit allemaal overlevingsmechanismen, die jou in het hier-en-nu als volwassene niet meer dienen en zelfs belemmeren.

De vorm:
We openen de dag met landen en aankomen. Met oefeningen die het veilig maken om thema’s in de openheid te brengen. Daarvoor gebruiken we tantrische oefeningen als inleiding en vervolgens inquiries met als doel in je lijf te zakken en meer te voelen.
Het beoefenen van tantra is bij uitstek geschikt om meer te landen in je lijf, meer voeling te krijgen met je innerlijk en het gewaar worden van verlangens en overtuigingen die je verhinderen voluit in het hier-en-nu aanwezig te zijn. In de interactie met anderen kom je je (vaak onbewuste) patronen en neigingen tegen en word je uitgenodigd om uit je comfortzone te komen.
De inquiry is een methode, ontwikkeld door de Rhidwan school, waarbij je door langdurig dezelfde vraag te beantwoorden, op steeds diepere lagen in jezelf belandt en gaandeweg je mentale overtuigingen en “beliefs” los kunt laten. Alle oefeningen zijn met de kleding aan!

In het tweede deel werken we volgens de methode “interactieve zelfresonantie” of ook wel “opstellen van het verlangen”. Er is ruimte voor een klein aantal mensen om hun verlangen te formuleren. De andere deelnemers resoneren op woorden uit dat verlangen. Degene met de vraag staat centraal en draagt de oplossing van het probleem als het ware in zich. De resonanten laten zien welke delen in jezelf jou blokkeren, waarom ze dat doen en op welke manier. Door te ervaren wat elk deel je te vertellen heeft kun je op nieuwe manieren de intimiteit met jezelf en anderen aangaan en leren vertrouwen op wat je lichaam jou vertelt. In het hier-en-nu je zielsverlangen volgen.

Wat levert het op?
- Inzicht in wat er onbewust speelt, waardoor het verlangen niet geleefd kan worden
- Ervaren van je eigen centrum/hara
- bewustwording van de relativiteit van overlevingsmechanismen
- Gewaarzijn van beweging, heling, meer balans, van innerlijke draagkracht.
- Nieuwe oplossingsrichtingen

Voor wie?
- Mensen die belemmeringen ervaren in intimiteit en seksualiteit
- Wanneer genieten van intimiteit gepaard gaat met schaamte en remmingen
- Wanneer seks geen vanzelfsprekendheid meer is, maar een opgave
- Als verlangens niet (meer) geleefd worden
- Wanneer het niet meer stroomt in de relatie en 1 of beide partners zich teruggetrokken hebben of een alternatief zoeken
- waar de gevolgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog doorwerken.

Ook wanneer je als begeleider/masseur/therapeut bepaalde thema’s wilt onderzoeken in jezelf is deze dag heel geschikt, ook als resonant in de opstelling van iemand anders. LET OP: Het is op dit moment alleen nog mogelijk je als resonant aan te melden!

Over de begeleiders:
Sytze Wierda:
Begeleider naar gezonde autonomie, integriteit en persoonlijk leiderschap door individuele begeleiding & supervisie, workshops, en mannengroepen. Mijn doel is bij te dragen aan een inclusieve wereld.
Zelf heb ik veel thema’s doorleefd, waaronder het gebrek aan intimiteit en veiligheid als kind en de moeder- en vaderwond, waardoor ik er anderen in kan begeleiden.
Als begeleider zet ik mijn innerlijke stilte en mijn aanwezigheid in om werkelijk contact te maken; om in dat contact te werken. Het werkelijk leren en stappen maken zit in het ervaringsgericht werken; het gewaarzijn. Tijdens de resonanties creëer ik een “holding space”
Mijn toolbox bestaat uit systemisch werk, identiteitsgeoriënteerde psychotrauma therapie, transactionele analyse, voice dialogue, NLP, Daoïstische psychologie en Daoïstisch bodywork en veel levenservaring.

Anina Storteboom:
Intimiteitscoach, docent Tibetaanse tantramassage bij Helios Centrum, psychosociaal therapeut en trainer/workshopgever. Ik heb diverse trainingen gevolgd op het gebied van liefde, seksualiteit en tantra, bij o.a. Daniel Odier, de Tantratempel, Andrew Barnes, Wild Tantra en Susanne Roursgaard en heb jarenlang tantra weekenden en avonden (mede) begeleid. Mijn bezieling ligt in het scheppen van een omgeving, waarin mensen zichzelf kunnen zijn en hun levensenergie kunnen aanwenden als middel tot groei. Liefde, intimiteit en seksualiteit zijn hierbij heel belangrijke ingrediënten; het is de bron van waaruit je bent ontstaan en een drijvende factor in ieders bestaan. Het gemis wat ik zelf ervoer in de omgeving waar ik opgroeide, heeft geleid tot een zoektocht naar liefde, naar intimiteit en verbondenheid. De mooie ontdekking dat je in wezen zelf liefde bent, en slechts hoeft te putten uit die bron, maakte dat er meer rust kwam en vertrouwen, om in mijn kracht te staan om de ongetemde, seksuele vrouw te zijn, die ik ten diepste ben.

Anina en Sytze hebben elkaar gevonden omdat zij beiden zijn opgeleid bij Phoenix Opleidingen, waar zij het ambacht van begeleiden vanuit de ontmoeting geleerd hebben. Waarden als autonomie en respect voor ieders eigenheid zijn leidend hierbij.

Specificaties
- De deelnamekosten zijn voor deze try-out € 67,50 voor inbrengers van hun verlangen en € 15 voor resonanten zonder eigen vraag. Dat is 50% korting op de normale prijs.
Als een BTW-factuur nodig is komt er (voor het bedrijf verrekenbare) BTW boven op de prijs.
- Annulering: tot 1 week voor aanvang kosteloos.
- Koffie en thee met wat lekkers wordt verzorgd, je neemt je eigen lunchpakketje mee.

Schrijf je vandaag nog in via de "tickets verkrijgbaar" link


Verlopen Evenementen

Eendaagse introductieworkshop Core Energetica

13 apr 10:00 - 17:00 13 apr 10:00 - 17:00 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Eendaagse laagdrempelige kennismakingsworkshop Core Energetica. Het thema is 'vitaliteit en levensenergie'. Door Gees Boseker en Margo Bolenius. Flyer: http:/www.coreenergetics...   Meer info

Slow Down workshop 14 april 2018

14 apr 11:30 - 14:30 14 apr 11:30 - 14:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Slow Down workshop. Ontspannen,onthaasten,ont-moeten. Maak kennis met yoga,bodyscan en verschillende vormen van meditatie onder het genot van een heerlijke biologische lunch,verse...   Meer info

Gecancelled - Core Energetics Free Friday Night

20 apr 19:00 - 21:30 20 apr 19:00 - 21:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Let op: Deze Free Friday Night gaat niet door...   Meer info

Tantra weekend I Bridge to Intimacy I Body2chill Nijmegen

21 apr 13:00 - 18:00 21 apr 13:00 - 18:00 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
WEEKEND 21 22 APRIL 2018 Op dit moment nog plek. Prijs is €225 en wanneer je de jaartraining hebt gedaan €200 Overnachten €15 Prijzen zijn incl diner, ontbijt, lunch, thee...   Meer info

Yoni en lingham massage voor koppels

27 apr 19:30 - 22:30 27 apr 19:30 - 22:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
In deze cyclus van 5 avonden gaan we met een klein aantal koppels (alle combinaties mogelijk!) de diepte in. Je kunt komen met je geliefde, maar ook met een gelegenheidspartner of...   Meer info

Slow Down Workshop

12 mei 11:30 - 14:30 12 mei 11:30 - 14:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Slow Down workshop. Ontspannen,onthaasten,ont-moeten. Maak kennis met verschillende vormen van yoga(Hatha,Yin en Nidra),bodyscan en meditatie onder het genot van een heerlijke...   Meer info

Love2Dance Party

12 mei 20:00 - 22:00 12 mei 20:00 - 22:00 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Heerlijke dance party .... 2 uur je eigen dans dansen en je shit van je af shaken! Hoe gaaf is dat! High vibe energie creëeren met elkaar! In de danceitation modus op blote voeten...   Meer info

Eendaagse introductieworkshop Core Energetica

19 mei 10:00 - 17:00 19 mei 10:00 - 17:00 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Eendaagse laagdrempelige kennismakingsworkshop Core Energetica. Het thema is 'gevoelens'. Door Tanja Konig en Margo Bolenius. Flyer: http:/www.coreenergetics.nl/wp-content...   Meer info

Core Energetics Free Friday Night

25 mei 19:00 - 21:30 25 mei 19:00 - 21:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Vrijdagavond: begin van je weekend. Een avond om even lekker los te gaan, te ontspannen, in je lijf te komen, tot jezelf te komen. Aandacht voor jou. Kortom: quality me-time. Zie...   Meer info

Temple of delight: tantra voor mannen

01 jun 19:30 - 22:30 01 jun 19:30 - 22:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Tantra avonden exclusief voor mannen Tijdens deze bijzondere avonden staat de man centraal. In een feestelijke en mysterieuze setting wordt hij onthaald door de tempelgodinnen...   Meer info

Core Energetics Free Friday Night

22 jun 19:00 - 21:30 22 jun 19:00 - 21:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Vrijdagavond: begin van je weekend. Een avond om even lekker los te gaan, te ontspannen, in je lijf te komen, tot jezelf te komen. Aandacht voor jou. Kortom: quality me-time. Zie...   Meer info

Slow Down Workshop

23 jun 11:30 - 14:30 23 jun 11:30 - 14:30 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
Slow Down workshop. Ontspannen,onthaasten,ont-moeten. Maak kennis met verschillende vormen van yoga(Hatha,Yin en Nidra),bodyscan en meditatie ,onder het genot van een heerlijke...   Meer info

Core Energetics Summer Workshop: Love, Eros & Sexuality

04 jul 10:00 - 08 jul 17:00 04 jul 10:00 - 08 jul 17:00 - Nijmegen Nijmegen
Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling Cordium - centrum voor groei en ontwikkeling
In these five days different exercises and experiences are offered to become more alive and move towards a greater surrendering to your live force. There will be space and time to...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen