Open Cocktailworkshop: 5 Spirits - 5 Classics

Open Cocktailworkshop: 5 Spirits - 5 Classics03 jun 16:00 - 18:30 - Nijmegen
Demain

Route

Daar zijn we weer!

En dit keer met de meest gevarieerde versie van onze beginners-introductie in de wereld der cocktails. Wie er in het verleden wel eens bij geweest is, weet dat een gedegen drankenkennis onmisbaar is in het repertoire van een goede bartender. En omdat iedere drank zijn eigen klassieke cocktails heeft voortgebracht, hebben we dat voor deze editie overzichtelijk ondergebracht in onze 5 Spirits - 5 Classics cocktailworkshop.

We leggen (in vogelvlucht) uit wat de belangrijkste keypoints zijn bij het maken van cocktails (denk aan tools, technieken, smaakcombinatie) en schieten vervolgens door naar de vijf belangrijkste basisdranken: wodka, gin, tequila, rum en whisk(e)y.Niet alleen hebben alle bovenstaande dranken hun eigen stempel gedrukt op de wereld der cocktails, ook zijn er enkele klassiekers aan te wijzen die niet zouden bestaan zonder hun eigen, unieke basisdrank:

WHISKEY - Manhattan
GIN - Dry Martini
TEQUILA - Margarita
RUM - Daiquiri
WODKA - Bloody Mary

We leggen uit waar deze cocktails hun klassieke status aan te danken hebben, hoe en met welk merk wij ze het liefste maken, waarom hun basisdrank juist voor dit recept perfect is en hoe je er gemakkelijk op kunt variëren.

Ten slotte mag iedereen zelf zijn favoriete klassieke cocktail maken - of nog beter: er een persoonlijke twist aan geven.

Na afloop zal er een speciaal cocktailkaartje op tafel liggen met alle klassiekers nog eens op een rijtje, aantrekkelijk geprijsd. Dus: mocht je niet bij de workshop kunnen of willen zijn, kan je 's avonds nog altijd een proefje nemen van wat je gemist hebt.

Deelname en kosten:
Meedoen? Stuur een mail naar info@cafedemain.nl onder vermelding van het aantal personen. Kosten bedragen €32,50 p.p. inclusief zelfgemaakte cocktail, een kopje koffie/thee bij binnenkomst en een hapje tussendoor.

Zoals altijd: om het overzichtelijk te houden, houden we het aantal aanmeldingen beperkt, dus wees op tijd!


Verlopen Evenementen

Open Cocktailworkshop

15 apr 16:00 15 apr 16:00 - Nijmegen Nijmegen
Demain Demain
Here we are again! Onze beginners-introductie in de wereld van cocktails. Toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar of meer wilt weten over cocktails. Wat kunnen we...   Meer info

Open Cocktailworkshop: American Whiskey

13 mei 16:00 13 mei 16:00 - Nijmegen Nijmegen
Demain Demain
Wederom een leerzame middag in de planning! Én een kleine sprong in het diepe, want niet alleen zetten we in vogelvlucht de beginselen van het cocktailmaken nog eens uiteen, we...   Meer info

Open Cocktailworkshop: Tequila

17 jun 16:00 - 18:30 17 jun 16:00 - 18:30 - Nijmegen Nijmegen
Demain Demain
Wederom een leerzame middag in de planning! Én een kleine sprong in het diepe, want niet alleen leggen we in vogelvlucht de beginselen van het cocktailmaken nog eens uiteen; dit...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen