IFMSA-NL - Nijmegen | Orthomoleculaire Geneeskunde

IFMSA-NL - Nijmegen | Orthomoleculaire Geneeskunde17 apr 19:00 - 21:30 - Nijmegen
IFMSA-Nijmegen

Route
Meer info

Orthomoleculaire Geneeskunde, een onderwerp dat nauwelijks tot helemaal niet in de reguliere geneeskunde besproken wordt. Het lijkt zo dat reguliere en orthomoleculaire artsen niet veel van elkaar willen weten. Orthomoleculaire artsen zullen bijna nooit gebruik maken van effectieve farmaceutische geneesmiddelen, daartegenover zullen huisartsen en specialisten bijna nooit vitamines voorschrijven om een ziekte te genezen. Bovendien hebben beide geneeskundige visies zo hun sterke maar ook hun zwakke punten. Bepaalde ziekten, zoals diabetes type I, zijn orthomoleculair gezien niet te genezen. Een reguliere behandeling met insuline volstaat wel. Op het gebied van preventie en behandeling van diabetische complicaties zijn er nauwelijks mogelijkheden op regulier gebied, waar orthomoleculaire behandelingsmethoden goed van pas zou kunnen komen.

Waarom werken beide geneeswijzen dan niet samen om zo tot een combinatie behandeling te komen waar de patiënt het meeste baat bij heeft?Dit en nog meer vragen worden 17 april besproken op de medische faculteit van het Radboudumc! Deze avond zal starten met niemand minder dan de hoofdredacteur van het vakblad Orthomoleculair Magazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Verder is hij ook nog oprichter en voormalig voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en voormalig voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM).

Hierna mogen we nog een speciale man verwelkomen! Hij is al meer dan 30 jaar actief als natuurgeneeskundige, heeft veel kennis opgedaan en dit met ons gedeeld door een boek te schrijven genaamd 'Je moet je bukken om een kruid te plukken'. Een deel van zijn kennis zal hij deze avond bespreken met ons, al had hij makkelijk een hele dag kunnen vullen met zijn ervaringen. Toon de Laat heeft een eigen praktijk in Noord-Brabant en heeft al héél veel patiënten mogen ontvangen en helpen.

Als laatste hebben we een speciale ronde voor jullie in petto. Psycholoog en behavioural science teacher, Hugo Stappers, zal de avond afsluiten door zijn kennis over complementaire geneeskunde te gebruiken door een open gesprek met de sprekers aan te gaan. Hugo is al meerdere jaren blokcoördinator van het keuzeblok 'Complementaire behandelwijzen; wetenschappelijk (on)bewezen'. Hij is dus de perfecte man om een ronde te sparren met deze heren en hun visie naar boven te halen. Zo leren we de sprekers nog beter kennen en kan hij samen met het publiek de discussie aangaan over het onderwerp. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Dit is een lezing voor iedereen die geïnteresseerd is in wat voeding en andere preventieve maatregelen kunnen doen met het menselijk lichaam!

Programma:
18:30-19:00 Ontvangst: hapje en een drankje
19:00-19:45 Lezing van dr. Gert Schuitemaker
19:45-20:30 Lezing van dhr. Toon de Laat
20:30-20:45 Pauze: hapje en een drankje
20:45-21:30 Vragen- en discussieronde geleid door dhr. Hugo Stappers

Kosten: 3 euro online, aan de deur is het 4 euro

Link voor kaartjes:
goo.gl/forms/flB8PNuYs70L8hTw2


Verlopen Evenementen

IFMSA-Nijmegen | Lezing (Wo)men's Health

24 apr 19:00 - 21:00 24 apr 19:00 - 21:00 - Nijmegen Nijmegen
IFMSA-Nijmegen IFMSA-Nijmegen
(WO)MEN’S HEALTH Is Eva uit de rib van Adam ontstaan? Waarom verschilt de dosering van een slaappil tussen mannen en vrouwen? Of is dat niet zo? En waarom zijn vrouwen eerder...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen