Lezing Massage bij Vuurwerkangst

Lezing Massage bij Vuurwerkangst25 okt 19:30 - 22:00 - Oosterhout
Kynomassage

Route

Wil jij je hond met angstgedrag leren ontspannen in moeilijke situaties? Kom dan naar deze lezing waarin theorie en praktijk samenkomen! Met in deze lezing speciale aandacht voor VUURWERKANGST. De deelnamekosten zijn € 25,00.

Elke hond wil graag ontspannen door het leven, alleen is dat in de praktijk niet altijd zo makkelijk, zeker niet als je angst hebt voor honden, mensen, omgevingsprikkels, vuurwerk of geluiden. De 'stressemmer' loopt al snel over, de prikkelverwerking loopt niet meer adequaat, het zenuwstelsel raakt overbelast en het lichaam krijgt STRESS. Niet zo gek dus dat honden met angstgedrag spanning in hun lijf krijgen en geestelijk maar ook lichamelijk overbelast raken. Met bewust aanraken of massage kunnen we deze spanning 'opsporen' en weghalen waardoor het lichaam meer kan ontspannen en dat een basis geeft voor een doelgerichte training.In deze lezing leer je meer over:
• Hoe kun je angstgedrag herkennen? Wat is angst? Wat is het verschil met onzeker gedrag, anxiety en fobie? Wat gebeurt er bij vuurwerkangst?
• Waar kun je aanraking en massage plaatsen binnen het kader van gedragstherapie?
• Wat gebeurt er in het lichaam als een hond angstgedrag vertoont? Hoe werkt het door op het zenuwstelsel en de spieren? Wat doet het met het algehele lichaamsbesef en welzijn?
• Welke spanningspatronen in het lichaam komen veel voor bij angst?
• Wanneer mag je niet masseren?
• De STRESS-check: leer zelf aandachtsplekken opsporen door observeren lichaam in stand en beweging en het afvoelen van het lichaam op temperatuurverschillen en spierspanning.
• Massage bij Vuurwerkangst: leer met een paar eenvoudige technieken je hond te kalmeren. Hoe bouw je zelf een eerste sessie op? Hoe kun je de sessie gaan uitbreiden met doelgerichte op vuurwerkangst? Hoe kun je massage gaan inzetten tijdens de wandeling?


Verlopen Evenementen

Cursus Inzicht Hersenen en Gedrag

27 okt 09:30 - 16:30 27 okt 09:30 - 16:30 - Oosterhout Oosterhout
Kynomassage Kynomassage
De ontwikkeling van het gedrag van honden wordt steeds meer benaderd vanuit de neurobiologische invalshoek. De relatie tussen aangeboren en aangeleerd gedrag wordt hierdoor steeds...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen