Cursus fermentatie

Cursus fermentatie



13 nov 09:30 - 04 dec 15:30 - Ransdorp
Boergondineren

Route

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?

We gaan op de fermentatie-cursus
Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse roomboter en mozzarella maken.



Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
Azijn, balsamico en agrodolce maken.
Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).

Waarom een fermentatiecursus?
Ons doel is om Nederlandse (hobby)koks meer kennis en kunde bij te brengen over fermenteren. Er is wel wat basisinformatie over fermentatie beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen elkaar tegen en weet je niet altijd waar zelf gefermenteerd voedsel aan moet voldoen. Maar ontspan! Juist daarom een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld.. Je leert het fermentatieproces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit. Daarnaast adviseren we over voedselveiligheid in restaurants. We vinden het belangrijk dat je veilig en smaakvol leert fermenteren.

Voor wie is de cursus?
Iedereen kan meedoen aan de cursus fermenteren, dus jij ook! De inhoud van de fermentatiecursus is gericht op (semi-)professionals in food: professionele (chef)koks, F&B managers en journalisten. Maar iedereen die gewoon meer wil leren over voedsel fermenteren is welkom, zoals hobbykoks en foodies. Een vooropleiding is niet nodig want iedereen kan meedoen. Na de cursus fermenteren ontvangt men een classy getuigschrift voor boven het bed. En je kunt fermenteren als de chefkok van een sterrenrestaurant... Wacht daarom niet te lang met inschrijven want de cursus zit vaak al vroeg vol.


Workshop droge worst maken

28 nov 18:30 - 23:00 28 nov 18:30 - 23:00 - Ransdorp Ransdorp
Boergondineren Boergondineren
Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst...   Meer info

Workshop paté en terrine maken

07 dec 18:30 - 23:00 07 dec 18:30 - 23:00 - Ransdorp Ransdorp
Boergondineren Boergondineren
Leer je eigen paté maken! Allereerst komt natuurlijk de theorie komt aan bod: farce, deeg, aspic, materialen, valkuilen en variaties. Ondertussen leer je het verschil een...   Meer info


© 2018 Lekker Stappen