Workshop Brood ~ luxe witbrood, zuurdesem en niet-kneden ciabatta

Workshop Brood ~ luxe witbrood, zuurdesem en niet-kneden ciabatta17 apr 19:00 - 22:00 - Rotterdam
Molen de 4 Winden

Route

We eten het bijna elke dag: brood. Zo vanzelf sprekend dat we er bijna niet meer over na denken. Een hoop mensen bakken al met de broodbakmachine, maar tijdens deze workshop gaat het over het gevoel.

Het gevoel hoe een goed brood moet voelen en hoe je het vervolgens kan verwerken. Dit ga ik uitleggen tijdens de workshop. Maar zoals een workshop betaamt zult u het ook zelf gaan doen.

--------

We beginnen de avond met een uitleg van de ingredienten en werkwijze die we voor het luxe-witbrood vanavond gebruiken, maar ook alternatieven voor het 'dagelijkse' brood. Hierna gaan we afwegen en kneden. Met het luxe-witbrood deeg maken we een vloerbrood en kaneel-broodjes.Deze broden laten we rusten, nu hebben we even pauze om voor te proeven en een kopje koffie/thee te nuttigen.

Daarna gaan we verder met zuurdesem. We maken het begin van de starter en bespreken hoe nu verder.

Als laatste maken we een niet-kneden brood, deze volgt een ander recept, met een ander eindresultaat, gelijkend op een ciabatta.

Alle broden en het zuurdesem neemt u mee naar huis. De luxe-broden zullen we in de molen bakken. Het niet-kneden brood om de volgende dag (of zelfs nog later) af te bakken. Het zuurdesem kunt u nu zelf gaan onderhouden.

--------

Voor meer info kunt u mailen naar: workshop@3kleur.nl

Let op! Er is ruimte voor 6 personen. De workshop gaat door met minimaal 4 personen.

Inschrijving is definitief. Wij verplichten u niet tot vooruitbetalen, maar verwachten wel dat u op de aangegeven datum aanwezig zal zijn. Aan het begin van de workshop zal betaling plaatsvinden.

Houdt u er rekening mee dat de handen vies worden. Het is handig om sieraden alvast thuis te laten.


Verlopen Evenementen

Workshop Brood ~ luxe witbrood, zuurdesem en niet-kneden ciabatta

14 apr 19:00 - 22:00 14 apr 19:00 - 22:00 - Rotterdam Rotterdam
Molen de 4 Winden Molen de 4 Winden
We eten het bijna elke dag: brood. Zo vanzelf sprekend dat we er bijna niet meer over na denken. Een hoop mensen bakken al met de broodbakmachine, maar tijdens deze workshop gaat...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen