Procol Harum

Procol Harum01 nov 20:15 - 23:00 - Zwolle
Hedon Zwolle

Route

Wie kent niet de prachtige nummer-1-hit A Whiter Shade of Pale van de Britse band Procol Harum? De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. Daarentegen maakt bijvoorbeeld de legendarische gitarist Robin Trower af en aan deel uit van Procol Harum.

De band valt in 1977 uit elkaar waarna de verschillende bandleden succesvolle solocarrières hebben. In 1991 komt een grote droom van vele fans uit en komt de band in de bezetting met Brooker, Trower, Fischer en drummer Mark Brzezicki bij elkaar. In de jaren daarna volgen vele rechtszaken maar blijft de band in meerdere samenstellingen actief. In 2018 viert de band dat ze maar liefst vijftig jaar actief zijn. Een mooie mijlpaal die de band niet alleen met een prachtige cd box, maar ook graag met de fans viert!

Verlopen Evenementen

Sound Of Heaven Festival 2019

02 feb 14:00 - 22:00 02 feb 14:00 - 22:00 - Zwolle Zwolle
Hedon Zwolle Hedon Zwolle
Laat je verassen door de diversiteit aan professionele muzikaliteit. Beleef deze verfrissende editie van Sound Of Heaven Festival op zaterdag 2 februari 2019. Zing, dans en feest...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen