Masterclass 'Van idee naar Documentaire' (Peter & Petra Lataster)

Masterclass 'Van idee naar Documentaire' (Peter & Petra Lataster)23 apr 19:30 - 22:00 - Amsterdam
Amsterdam Film School

Route

In deze masterclass gaan Peter en Petra het hebben over de weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? Hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film?

Dit wordt gedaan aan de hand van enkele van documentaires van Peter en Petra: De kinderen van juf Kiet, Niet zonder jou (beiden te zien via 2doc.nl) en Als we het zouden weten (npo.nl).

Het wordt aangeraden om een van bovenstaande films te bekijken. Inbreng van eigen voorbeelden wordt ook op prijs gesteld.

Peter en Petra Lataster"Wij zijn documentairemakers die zoeken naar beelden die passen bij een wereld die gecompliceerder en fascinerender is dan vaak op het eerste gezicht lijkt. De schoonheid van het alledaagse en de ontroering die we kunnen voelen wanneer we deelgenoot worden van echte emoties en gebeurtenissen proberen we in onze documentaires over te brengen.

Masterclasses voor en door professionals


Verlopen Evenementen

Masterclass 'Van idee naar Documentaire' (Peter & Petra Lataster) | 25...

25 apr 19:30 - 22:00 25 apr 19:30 - 22:00 - Amsterdam Amsterdam
Amsterdam Film School Amsterdam Film School
Masterclass 'Van idee naar Documentaire' 25 april In deze masterclass gaan Peter en Petra het hebben over de weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt...   Meer info

Masterclass Schrijven van Dialogen | Maria Goos

01 mei 10:30 - 02 mei 16:00 01 mei 10:30 - 02 mei 16:00 - Amsterdam Amsterdam
Amsterdam Film School Amsterdam Film School
In deze tweedaagse Masterclass geeft Maria Goos een klassikale introductie in het schrijven van dialoog. Maria is een veelgeprezen schrijfster die bekend staat om haar rake...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen