Voedselverspilling

Voedselverspilling17 apr 19:30 - 22:00 - Amsterdam
Cafe P96

Route

Beste Jonge Democraten Amsterdam,

Hoe komt het toch dat we in Nederland ongeveer eenderde van ons eten weggooien? En dat in tijden dat en rijen staan bij de voedselbanken en duurzaamheid hoog op de politieke agenda staat?

De Commissie Duurzaamheid neemt je deze avond mee in de wondere wereld van ‘Food Waste’: het weggooien eten dat eigenlijk nog goed eetbaar is.

Want wanneer verandert voedsel naar ‘afval’ en wie bepaalt de wetten en richtlijnen hiervoor?
En misschien nog wel belangrijker: wat kunnen we doen om voedselverspilling te voorkomen? Amsterdam zit vol met innovatieve en duurzame initiatieven die zich juist hiervoor inzetten.Sprekers:
- Instock: Zij verstaan de kunst van het maken van heerlijke maaltijden van voedsel dat niet verkocht wordt in de supermarkt. Met hun restaurants creëren ze echte anti-foodwaste hotspots, en ze maken zelfs hun eigen producten! Zoals ‘Pieper bier’ en Instock granola..

- Voedselbank Amsterdam: Als er een instantie is die de waarde van voedsel niet onderschat dan is het de voedselbank. Zij zullen ingaan op de sociale gevolgen van ‘foodwaste’ in de praktijk.


Verlopen Evenementen

Mokumse debatavond

10 apr 19:30 - 22:00 10 apr 19:30 - 22:00 - Amsterdam Amsterdam
Cafe P96 Cafe P96
Beste Jonge Democraten Amsterdam, De argumenten en frames mogen weer uit de kast getrokken worden. Deze avond zullen wij bevlogen debatteren over een aantal actuele politieke...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen