Vrijheidscollege Amsterdam: Ali Rizvi

Vrijheidscollege Amsterdam: Ali Rizvi17 apr 20:00 - 22:00 - Amsterdam
De Rode Hoed

Route
Meer info

De Canadese medicus en schrijver Ali Rizvi schreef het nu ook in het Nederlands verschenen boek ‘De Atheïstische Moslim’ waarin hij vertelt hoe hij gevangen zit tussen twee grote verhalen: dat van de extreme islam en dat van de anti-moslim onverdraagzaamheid in de wereld van na 11 september 2001. Met geen van beide kan hij zich identificeren.

Rizvi komt naar Nederland voor de Vrijheidscolleges.

Op 17 april spreekt hij in de Rode Hoed in Amsterdam en op 19 april bij Studium Generale in Groningen. In zijn boek en in zijn Vrijheidscolleges gaat hij in op de uitdagingen van de moderne islam en de factoren die kunnen helpen om tot een ingrijpende, progressieve hervorming te komen.Ali Rizvi groeit op in Libië, Saoedi-Arabië en Pakistan voor hij naar Canada en later de Verenigde Staten verhuist. Hij worstelt lang om de wereld waarin hij als wetenschapper leeft, te verzoenen met de religie waarmee hij is opgevoed. Uiteindelijk verliest hij zijn geloof. Rizvi schrijft al jaren uitvoerig over het secularisme in de moslimwereld. Hij publiceert regelmatig in The Huffington Post.

Toegang gratis, wel reserveren.

De Vrijheidscolleges zijn een serie lezingen waarin sprekers ingaan op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms.

Het Vrijheidscollege van Ali Rizvi is onderdeel van een reeks van 41 colleges in 11 provincies. In 2018 zijn de Vrijheidscollegesprekers: Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Ali Rizvi, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell.
De colleges vinden plaats van 27 maart tot en met 5 mei.

Four Freedoms
In 1941 formuleerde president Franklin D. Roosevelt in Washington in zijn ‘State of the Union’ de ‘Four Freedoms’. Vier vrijheden die voor iedereen ter wereld gelden en die nog steeds actueel zijn:

Vrijheid van Meningsuiting
Vrijheid van Religie
Vrijwaring van Gebrek
Vrijwaring van Angst

www.vrijheidscolleges.nl


Verlopen Evenementen

Unleashing Innovation in Smart City & IoT 2018

07 jun 14:00 - 08 jun 17:00 07 jun 14:00 - 08 jun 17:00 - Amsterdam Amsterdam
De Rode Hoed De Rode Hoed
Join our cross-industry summit and gain an exclusive opportunity to network with other leaders in innovation. For our 2nd edition we will be focusing on the strategies and...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen