HvA Petflesvrij

HvA Petflesvrij17 apr 16:30 - 18:00 - Amsterdam
Floor Hogeschool van Amsterdam

Route

Onze oceanen veranderen razendsnel in een plastic soep. Vanaf 2050 zal er meer plastic in zee te vinden zijn dan vis. Indirect komt het ook terecht in jouw voedsel. Toch blijven we petflessen produceren en kopen. De wereld redden doe je niet alleen, maar de eerste stap kunnen we samen zetten. Hoe? Stoppen met de verkoop van flesjes mineraalwater op de HvA. Meld je aan voor HvA Petflesvrij en ontdek hoe jij het verschil kan maken.

Waarom water uit een petfles? Het is lekkerder, zuiverder en gezonder dan kraanwater? Onzin! Wist je dat je met bronwater letterlijk microdeeltjes plastic drinkt? Bovendien is Nederlands kraanwater is veel beter gezuiverd dan bronwater.

Als de grootste onderwijsinstelling van Nederland kan de HvA een voorbeeld geven en voorop lopen in de strijd tegen plastic afval. Met ons heerlijke Amsterdamse kraanwater zijn flesjes bronwater daarom totaal onnodig.Tijdens HvA Petflesvrij krijg je door middel van powertalks van echte experts antwoord op vragen zoals: wat zijn de gevolgen voor het milieu, de dieren en de mensen? En, waarom is kraanwater eigenlijk gezonder dan bronwater?

Tot slot gaan we natuurlijk de discussie aan met als doel dat er bij de HvA geen plastic waterflesjes meer worden verkocht. Het is geen keuze meer. We moeten hier nu iets aan doen.

Kom dinsdag 17 april naar HvA Petflesvrij en strijd mee.

De sprekers die aanwezig zijn bij dit evenement zijn:

Maria Westerbos - Oprichter Plastic Soup Foundation
Na carrière gemaakt te hebben in de TV-wereld besloot zij het roer om te gooien. Haar laatste programma ging over de plastic soep (2009) die sinds dien alleen maar gegroeid is.

Jan Peter van der Hoek - Waternet
Hij is directeur innovatie bij Waternet en tevens hoogleraar drinkwater engineering aan de TU Delft. Waternet is dat bedrijf dat er voor zorgt dat er schoon drinkwater uit de kraan komt.


Verlopen Evenementen

HvA Carrière Event

13 apr 09:30 - 14:30 13 apr 09:30 - 14:30 - Amsterdam Amsterdam
Floor Hogeschool van Amsterdam Floor Hogeschool van Amsterdam
Student of alumnus van de Hogeschool van Amsterdam en op zoek naar tips & tricks bij het vinden van de juiste baan? Kom op 13 april naar het HvA Carrière Event bij FLOOR en maak...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen