'Visible Thinking in het Scheepvaartmuseum' Workshop (Amsterdam)

'Visible Thinking in het Scheepvaartmuseum' Workshop (Amsterdam)01 okt 09:30 - 02 okt 16:30 - Amsterdam
Het Scheepvaartmuseum

Route

‘Visible Thinking (VT) in het Museum’ is een interactieve en internationale workshop voor museumgidsen, docenten, leerkrachten en ouders. Kortom, voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van een levendig discours over kunst en museale voorwerpen. Deelnemers kunnen kiezen uit de workshop van één dag of die van twee dagen. Ervaren Museum Educator Gundy van Dijk leidt de workshop.

Wij zijn zeer ​verheugd dat wij onze eerste Nederlandstalige workshop houden in Het​ Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis!

Sinds 2011 heeft Thinking Museum honderden mensen uit meer dan 20 landen getraind in onze 4-staps methode om 'Visible Thinking in het museum' te gebruiken en ​om groepsdiscussies te creëren met behulp van kunst en museumobjecten.​In ​onze workshops leren deelnemers om verschillende elementen van Visible ​Thinking voor museumeducatie in te zetten waarbij de rol van kunst en museumvoorwerpen op een andere, betekenisvolle manier bijdragen.

DAG 1 INTRODUCTIE 'VISIBLE THINKING IN HET MUSEUM'

We brengen de dag door in het Scheepvaartmuseum waar deelnemers, aan de hand van activiteiten en discussies, vertrouwd raken met een aantal zogenaamde thinking routines of denkroutines.

We laten daarbij zien hoe verschillende soorten routines gebruikt kunnen worden om te focussen op specifieke thinking routines die je kunt toepassen bij uiteenlopende kunstwerken.

In de middag bezoeken we de tentoonstellingszalen waar we oefenen met het begeleiden van een debat aan de hand van de tentoongestelde kunst.

Dag 1 van de workshop ‘Visible Thinking in het Museum’ is voor iedereen toegankelijk. U heeft geen ervaring met VT nodig om mee te kunnen doen.

DAG 2 ‘DIGGING DEEPER’ MET 'VISIBLE THINKING IN HET MUSEUM'

Workshop ‘De Verdieping’ is bedoeld voor mensen die bij ons al een volledige workshop, of training hebben doorlopen. Als u bijvoorbeeld de workshop Dag 1 heeft gedaan (zie hierboven), of als u een in-house training heeft gevolgd. Uiteraard is ‘De Verdieping' heel geschikt voor mensen die al een tijdje met Visible Thinking bezig zijn. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Deze workshop verdiept uw kennis van de tools en vaardigheden die in onze introductieworkshop al aan bod zijn gekomen: Dag 1 ‘Introductie Visible Thinking in het Museum.’ We beginnen de dag bij het Scheepvaartmuseum met de verkenning van Visible Thinking routines. Daarbij gebruiken we de VT-denkroutines op verschillende manieren om coherente verhaallijnen te creëren.

We zullen ook aandacht besteden aan het selectieproces van museale voorwerpen of kunstwerken. Daarmee wordt het voor deelnemers gemakkelijker om Visible Thinking routines in te zetten bij een breed scala aan kunstwerken, en die toepasbaar zijn bij allerlei leeftijdsgroepen.

In de middag zijn er extra mogelijkheden om deze vaardigheden te perfectioneren door middel van extra oefeningen in het museum. Daarbij verkennen we wat het precies betekent om een cultuur van denken te creëren.

FAQs

What are my transportation/parking options for getting to and from the event?

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd op het Kattenburgerplein en makkelijk te voet, met het openbaar vervoer, auto, fiets én over het water te bereiken.

Bezoekadres
Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Te voet vanaf het CS

Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (22 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (21 min).

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Amsterdam Centraal Station vertrekt bus 22 (Indische buurt) vanaf centrumzijde van het station op de Prins Hendrikkade, of bus 48 (Borneo Eiland) vanaf Centraal Station IJzijde halte C. De halte Kadijksplein is voor Het Scheepvaartmuseum.

Over het water

Bezoek Het Scheepvaartmuseum via het water met de Hop On - Hop Off Boat. Deze rondvaartboot stopt voor Het Scheepvaartmuseum - halte Maritime Museum/Artis Zoo. Bezoek de website van Stromma voor meer informatie.

Met de auto

U kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Twee andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. Op zondag kunt u hier gratis parkeren.

Voordelig parkeren
Op P+R Zeeburg kunt u voordelig parkeren als u aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum - halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.

How can I contact the organizer with any questions?

Stuur een e-mail naar claire@thinkingmuseum.com

What is the language of the event?

De voertaal van deze training is Nederlands


Verlopen Evenementen

The Golden Hour met Sevn Alias - Het Scheepvaartmuseum

15 apr 18:00 - 21:00 15 apr 18:00 - 21:00 - Amsterdam Amsterdam
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum
In het weekend van de Museumweek 2018 ontdek je OnsEchteGoud tijdens de Golden Hour’. Leer aan het einde van je zondagmiddag de pronkstukken van Het Scheepvaartmuseum kennen op de...   Meer info

Excursie Scheepvaartmuseum Amsterdam

20 apr 13:00 20 apr 13:00 - Amsterdam Amsterdam
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum
Ahoy landrotten, Vrijdag 20 april zullen de leden van de ACCIE uitvaren naar het scheepvaartmuseum in Amsterdam. Wij zullen onder begeleiding van Suze Zijlstra, universitair...   Meer info

Feestelijk openingsweekend vaarseizoen!

21 apr 09:00 - 22 apr 17:00 21 apr 09:00 - 22 apr 17:00 - Amsterdam Amsterdam
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum
In het weekend van 21 & 22 april openen wij bij Het Scheepvaartmuseum officieel het vaarseizoen! Daarom zijn er dit hele weekend allerlei leuke (gratis) activiteiten, van...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen