Ook kunstenaars koken met water - Nascholingscursus Master Kunsteducatie

Ook kunstenaars koken met water - Nascholingscursus Master Kunsteducatie19 jan 00:00 - 02 feb 00:00 - Amsterdam
Master Kunsteducatie AHK

Route
Meer info

Data van deze cursus:
19.1., 2.2., 9.3. & 23.3.2019

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? Over o.a. deze praktische vragen gaat het bij dit nascholingstraject van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In deze vierdaagse cursus zijn materiaalonderzoek, ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk. Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.Voor wie?
De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen. Docenten die zich in duo’s aanmelden (vakleerkracht met leerkracht samen) krijgen ieder 10% korting op het cursusgeld.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door Sabine Plamper, Hanneke Saaltink en Titia Sprey.

Hanneke Saaltink (1961) is beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs. Sinds 2007 zet zij kunsteducatieve projecten op. In 2011 voltooide zij haar masterstudie Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
www.hannekesaaltink.nl

Sabine Plamper (1972) is cultuurpedagoge en (mede)auteur van het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring met het werken met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit.
www.atelierineenkoffer.nl

Titia Sprey (1969) is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen in opdracht. Ze is samen met Sabine Plamper oprichter van Atelier in een Koffer en geeft trainingen, lezingen en workshops aan volwassenen en kinderen.

Data: vier zaterdagen,
op 19.1., 2.2, 9.3 en 23.3.2019
Tijd: 9.30-16.30 uur
Locatie: Breitner Academie Amsterdam, tegenover Central station Amsterdam
Kosten: • € 675 per persoon, incl. 21% btw, materiaal, reader en lunch*
• € 625 voor AHK-alumni bij aanmelding 2 personen van een instelling
Aantal deelnemers: 20 personen
Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Aanmelding: stuur een e-mail met een korte beschrijving van je motivatie en huidige functie naar nascholingmke@ahk.nl onder vermelding van: deelname ‘Ook kunstenaars koken met water’
* Betaling: Na aanmelding ontvang je een factuur voor het cursusbedrag. Drie weken voor aanvang van de cursus moet het cursusbedrag overgemaakt zijn. Pas met de ontvangst van het cursusbedrag is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging van inschrijving© 2019 Lekker Stappen