Bouwen te midden van eenzaamheid in het Schip

Bouwen te midden van eenzaamheid in het Schip16 jun 17:00 - 19:00 - Amsterdam
Museum Het Schip

Route
Meer info

BOUWEN TE MIDDEN VAN EENZAAMHEID

Op 16 juni is, na het grote succes van de vorige twee vertoningen, in de torenzaal van Museum Het Schip de film 'Bouwen te midden van eenzaamheid' te zien. Een film over de architect Han van Loghem die in de jaren '20 naar Siberië afreisde om daar te bouwen voor de arbeider. Na de film wordt er een maaltijd geserveerd om bij na te praten in de lunchroom van het museum.

Tegen de achtergrond van film- en fotobeelden uit de jaren twintig luistert u naar passages uit de correspondentie en teksten van Han van Loghem en zijn echtgenote Berthe Neumeijer over hun verblijf in de Siberische stad Kemerovo.

Architect Han van Loghem reisde in de jaren twintig af naar het verre Siberië, uit politieke overtuiging en sociale bewogenheid. De Sovjet-Unie had specialisten nodig om mee te werken aan het ontwerp en de bouw van compleet nieuwe steden in de Oeral en Siberië; mijn- en metaalwerkers uit het Russische achterland zouden er worden gehuisvest. Vervuld van idealen en drang naar avontuur vertrokken moderne architecten uit West-Europa naar het toekomstige arbeidersparadijs.De film kwam tot stand in samenwerking met Pim Zwier en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, en zal ingeleid worden door IISG-onderzoeker Gijs Kessler. Na de voorstelling laat Alice Roegholt, directeur van Het Schip, zien hoe het op dit moment gesteld is met de gebouwen van van Loghem in Kemerovo, Siberië.

Een kaartje voor de avond kost 15,-. Bezoekers met een Museumjaarkaart betalen 2,50. Na afloop van de voorstelling is er een Russische maaltijd met een glaasje wodka voor 10,-. Reserveren kan via de site van Museum Het Schip: hetschip.nl/tickets

Regie: Pim Zwier
Productie: Gijs Kessler en Pim Zwier

17:00-17.20 Inleiding door Gijs Kessler, senior onderzoeker aan het IISG in Amsterdam
17.20-18.25 Vertoning 'Bouwen te midden van eenzaamheid'
18.25-18.45 Uitleiding over de huidige staat van het erfgoed in Kemerovo door Alice Roegholt, directeur van museum Het Schip.
18.45-20.30 Maaltijdsoep met wodka in de lunchroom van Het Schip


Verlopen Evenementen

Pubquiz Amsterdamse School!

10 apr 16:00 - 14 apr 17:00 10 apr 16:00 - 14 apr 17:00 - Amsterdam Amsterdam
Museum Het Schip Museum Het Schip
Test je kennis over de Amsterdamse School tijdens de Nationale Museumweek! Hoeveel verschillende metselverbanden zijn er aanwezig in het arbeiderspaleis in de Spaardammerbuurt...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen