Seminar Zoöfarmacognosie Kat

Seminar Zoöfarmacognosie Kat15 mrt 09:30 - 16 mrt 17:00 - Apeldoorn
Katten Academie

Route

SEMINAR ZOÖFARMACOGNOSIE KAT (2DG)

De voorbije decennia ontwikkelde Caroline Ingraham een unieke aanpak om dieren op een natuurlijke manier te ondersteunen in hun fysieke en emotionele welzijn.

Door het aanbieden van planten en plantaardige remedies, geeft ze dieren de kans tot zelfmedicatie, en de resultaten zijn ronduit verbluffend.

TTouch4animals (Saskia Blok) en de Katten Academie zijn vereerd om haar bij de Katten Academie te mogen verwelkomen!

INGRAHAM ZOOPHARMACOGNOSYIngraham Zoopharmacognosy maakt zelfmedicatief gedrag mogelijk bij gedomesticeerde of in gevangenschap levende dieren door plantenextracten aan te bieden die dezelfde of soortgelijke bestanddelen bevatten als die welke in de natuurlijke omgeving van een dier worden aangetroffen. Haar praktijk stimuleert en staat een dier toe om zijn eigen gezondheid te sturen, omdat in tegenstelling tot hun wilde soortgenoten, gevangenzittende en gedomesticeerde dieren zelden de mogelijkheid hebben om op medische planten te foerageren. De aangeboden extracten omvatten een verscheidenheid aan essentiële oliën, plantenextracten, gemacereerde oliën, knollen, kleien, algen, zeewier en mineralen.

Zodra het dier zijn remedie heeft gekozen, zal het de sessie begeleiden door het in te ademen, het oraal in te nemen of door een deel van zijn lichaam erin te wrijven.

De Ingraham Academie van Zoopharmacognosy
De Ingraham Academy of Zoopharmacognosy (IAZ) staat onder leiding van de oprichter van Applied Zoopharmacognosy, Caroline Ingraham, die zelfmedicatie promoot als een noodzakelijk onderdeel van de gezondheid van huisdieren en dieren in gevangenschap. Caroline leidt professionals op op het gebied van dierenwelzijn en huisdierverzorgers in het herkennen en begrijpen van zelfmedicatie. Ze legt uit hoe dieren zijn geëvolueerd om om te gaan met potentiële bedreigingen, waaronder ziekte en letsel, en heeft oplossingen ontwikkeld om de gezondheid te herstellen door zelf-toedienende medicinale stoffen die van nature in het wild worden aangetroffen.

Het woord Zoopharmacognosy is afgeleid van de oude Griekse ‘dierentuin’ (dier), ‘pharmaco’ (remedie) en ‘gnosy’ (weten), en Ingraham Zoopharmacognosy is de toepassing van deze kennis voor dieren die geen toegang hebben tot een omgeving die rijk is in hun natuurlijke bronnen.

Dit seminar wordt in het Engels gegeven.© 2019 Lekker Stappen