Isseltaler Musikanten op Sonsbeekvlot!

Isseltaler Musikanten op Sonsbeekvlot!23 jun 12:00 - 14:00 - Arnhem
Brasserie De Boerderij

Route
Meer info

Blaasmuziek uitgelicht
Topblaasmuziek op het Sonsbeekvlot in Arnhem. Na het concert door Blaaskapel De Breethaler op 16 juni 2019, is nu de beurt aan de Isseltaler Musikanten uit Rheden. Voor deze muzikanten uit Rheden is het bijna een thuiswedstrijd.

De ‘Isseltaler Musikanten’ vierden in 2017 hun 40 jarig jubileum. Gedurende haar bestaan is de Rhedense blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan, waar de muzikanten twee succesvolle optredens hebben gedaan op een festival waar ook Die Innsbrucker Böhmische hebben opgetreden. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten – ook in het buitenland – graag geziene muzikale gasten.De Isseltaler Musikanten hebben aan de oorsprong van de Arnhemse Sonsbeekvlotconcerten gestaan. In de beginjaren hebben zij een aantal zeer drukbezochte concerten gegeven in het park. De Isseltaler Musikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

www.isseltalermusikanten.nl
facebook.com/isseltalermusikanten

sonsbeekvlotconcerten.wordpress.com


Verlopen Evenementen

Blaaskapel De Breethaler op Sonsbeekvlot!

16 jun 12:00 - 14:00 16 jun 12:00 - 14:00 - Arnhem Arnhem
Brasserie De Boerderij Brasserie De Boerderij
Blaasmuziek uitgelicht Topblaasmuziek op het Sonsbeekvlot in Arnhem. Allereerst Blaaskapel De Breethaler uit Maasbree op 16 juni 2019 gevolgd door de Isseltaler Musikanten uit...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen