Oranjevaart

Oranjevaart27 apr 13:00 - Den Haag
De Ooievaart - Rondvaarten Den Haag

Route

Den Haag en het Koningshuis...

Veel Oranjes hebben sporen in de residentie achtergelaten. Sommigen daarvan zijn zichtbaar, bijvoorbeeld de Koninklijke Stallen, en sommigen leven voort in de verhalen uit de rijke geschiedenis van het Koninklijk Den Haag. Tijdens een Oranjevaart zullen enkele van deze verhalen verteld worden.

's-Gravenhage is de stad van de Graven van Holland en gedurende zo`n vierhonderd jaar de residentie van de Familie van Oranje-Nassau. Daarmee neemt Den Haag een unieke plaats in tussen de andere steden van de provincie Holland. Stadhouder Frederik Hendrik en zijn vrouw Amalia van Solms hebben van onze stad met recht een vorstelijke residentie gemaakt.Het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koningin Beatrix en het Paleis Huis ten Bosch zijn nog steeds in gebruik.Gedurende onze rondvaart vertellen wij u mooie maar soms ook droevige verhalen uit de rijke geschiedenis Den Haag en Koningshuis van Oranje-Nassau.De Oranjevaart biedt tevens een uitstekende gelegenheid om onze herinneringen aan de belangrijke vorstinnen Wilhelmina en Juliana weer eens op te halen.


Verlopen Evenementen

Drie Parkenvaart

06 mei 10:30 - 30 sep 12:30 06 mei 10:30 - 30 sep 12:30 - Den Haag Den Haag
De Ooievaart - Rondvaarten Den Haag De Ooievaart - Rondvaarten Den Haag
Wat is er mooier dan op zondagochtend, als de stad nog voor een groot gedeelte slaapt, via de Haagse grachten richting Scheveningen te varen. De Drie Parkenvaart maakt het...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen