Masterclass Zang en Podiumpresentatie door Paul Arden-Griffith

Masterclass Zang en Podiumpresentatie door Paul Arden-Griffith23 nov 10:00 - 22:00 - Den Haag
Mijn Koren

Route
Meer info

Voor wie
Voor alle amateurzangers vanaf 13 jaar die graag solo (of in duet, trio of kwartet) een lied of aria ten gehore willen brengen en daar feedback op willen ontvangen van een gerenommeerde professional uit het vak. Zeer geschikt voor zangers (beginnend tot en met vergevorderd) die willen oefenen in het solo zingen. Maar ook voor iedereen die zangles heeft.

Daarnaast zijn ook koren van harte welkom. Bijvoorbeeld om meerdere liederen of een scene/acte te zingen. De docent kan ook de staging doen zodat de podiumpresentatie ook ruim aandacht krijgt. Geef gerust aan wat de wensen zijn.

Door wie
Paul Arden-Griffith (tenor) wordt door iedereen PAG genoemd. Hij is afgestudeerd in zowel zang als piano en tevens opgeleid als danser. Hij woont en werkt in Londen. In zijn indrukwekkende carrière heeft hij in zowel opera (The English National Opera, The Royal Opera en Covent garden) als in musical geschitterd. In de allereerste cast van The Phantom of the Opera (London West End) heeft hij de rol van monsieur Reyer vormgegeven. Daarna volgden vele andere rollen en ook nu nog is hij een actief zanger. Daarnaast legt hij -voor zover zijn agenda dat toelaat- zich toe op het geven van masterclasses in Nederland, Amerika en Hong Kong. In Nederland is PAG al een aantal jaren gastdocent aan de Muziek Academie (voorheen Het Koorenhuis) in Den Haag.Hoe
De solo deelnemers studeren thuis een (of twee) lied/aria in en zingen dit uit het hoofd tijdens de masterclass, zij krijgen 30 minuten privé les. De deelnemende koren studeren 1 of meerdere liederen in tijdens hun reguliere repetities en zingen die uit het hoofd tijdens de masterclass.

Alle deelnemers krijgen op deskundige en ontspannen wijze tips over zangtechniek, liedinterpretatie en podiumpresentatie. Daarnaast heeft de deelnemer gratis toegang tot de lessen van de overige deelnemers. Op zaterdagmiddag/avond neemt de deelnemer deel aan het slotconcert waarin alle deelnemers hun lied presenteren aan publiek (nodig je familie en vrienden uit!). Je wordt van harte uitgenodigd om verkleed te komen en om rekwisieten mee te nemen. PAG zal deze graag benutten om je performance nog completer en mooier te maken.

Daarnaast is er voor alle deelnemers de extra gelegenheid om aan 1 of 2 groepsliederen deel te nemen (vrijwillige keuze). PAG voegt alle deelnemers van de masterclass samen tot 1 theatergezelschap en zal 1 of 2 liederen met ons allen instuderen en stagen.

Muzikale begeleiding
Natuurlijk wordt deze masterclass ondersteund door een deskundige pianist. Het is echter ook mogelijk om als deelnemer je eigen begeleider mee te nemen.

Verdere informatie
Voertaal: Engels

Repertoire keuze: opera, operette, American Songbook of musical (in de Engelse, Duitse of Italiaanse taal)

Locatie:
MOC Schilderswijk
Teniersstraat 19
Den Haag.

Bezoekers zijn tijdens de lessen van harte welkom. Zij kunnen vrij in- en uit lopen mits dit rustig gebeurt. Alleen voor het slotconcert is de toegangsprijs 5 euro.

Contact:
info@mijnkoren.nl
06-42462090

Aanmeldingsprocedure
U meldt u aan via email : info@mijnkoren.nl
OF inschrijfformulier: goo.gl/forms/8HA9Srxm28Nek5a02
U geeft ook aan welk lied/aria u wilt zingen en u stuurt 2 goed leesbare kopieën van uw muziek (via post) of 1 kopie (via scan) bedoeld voor Pag en de pianist.

Stuur uw bladmuziek naar:
info@mijnkoren.nl
OF via de post naar:
Louis Armstrongplein 35
2551 WH Den Haag

Ik verzoek u de financiële bijdrage over te maken aan:
NL26 RABO 0122 0118 13
t.n.v. Web Puls
o.v.v. Masterclass PAG 2018

Mocht de masterclass door overmacht (bijv ziekte docent/pianiste) geen doorgang kunnen vinden, dan ontvangt u het geld retour.

Tarieven:
Koren: € 25,- per koorlid (incl. ensemblestuk)
Solist: € 97,50 (incl. ensemblestuk)

Jeugd vanaf 13 jaar
Deelname als solist: € 35,- (incl. ensemblestuk)
Alleen ensemblestuk € 20,-
Publiek presentatie: € 5,-© 2019 Lekker Stappen