Yin Yoga & Psoas Release

Yin Yoga & Psoas Release09 sep 09:30 - 17:00 - Eindhoven
Body Basics Well-being

Route

10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING 2018-2019 (100 uur) MODULE I

STRETCH-ROLL-RELEASE-RESET-RENEW-RELAX VOLGENS DE BACT-METHODE
Deze leergang YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING biedt een vernieuwende kijk op de basis van waaruit yoga, pilates en andere heilzame en lichaamsgerichte werkvormen beoefend worden.

Een volledig schooljaar nemen de bevlogen docenten Brigitta en Anita je mee in hun jarenlange ervaring met de heilzame werking van yin yoga, de dynamiek van het bindweefsel (fascia), de bio mechanica van het lichaam en psoas tension release technieken.

Anatomische kennis (biomechanica), kennis van de energetische leer (myofasciale meridianen) en kennis van pathologie zijn belangrijk bij het geven van elke vorm van yoga. Daarom is deze docentenopleiding niet alleen geschikt voor aanstaande yogadocenten. Het is ook een waardevolle aanvulling voor ervaren yogadocenten en zorgprofessionals.(Y)INTRODUCTIE
- Wat is yin yoga?
- Yin yoga basis houdingen.
- Het opbouwen en uitwerken van een yin yogales.
- Het uitwerken van een yin-yang psoas release yogales.
- Anatomie van fundamentele spieren, botten, gewrichten, ligamenten en bindweefsel.
- Biomechanica (functionele anatomie), de natuurlijke functie van het lichaam herstellen.
- Bindweefseldynamiek.
- Yin yang principe, de vijf elementen en hun aandeel in yin yoga.
- 12 meridianen en 3 dantians.
- Tao en de drie-eenheid van hoofd, hart en hara (buik.
- PSR - Psoas Stress Release oefeningen voor het ontladen van diepe (chronische) spierspanning en dagelijks opgelopen stress.
- Maandelijkse huiswerkbegeleiding tussen de lesblokken.
- Uiteraard gaan we veel ervaren en voelen!

VEILIGHEID-VERTROUWEN-VERANTWOORDELIJKHEID
Binnen onze visie van lichaamsgericht coachen staat veiligheid centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan biomechanica (functionele anatomie) en de praktische toepasbaarheid op de yoga houdingen, zowel op de mat als 'van de mat'. Tevens werken we vanuit een medisch filosofisch perspectief zodat er veel aandacht wordt gegeven aan de energetische anatomie.

Biomechanica is niet te leren uit een boek, dat dien je zelf en samen met je medestudenten te onderzoeken en te ervaren. Met elkaar leer je hoe bewegingen in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen, polsen, handen en alle andere gewrichten plaatsvinden.

EVERY BODY IS A YOGA BODY
Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, spierspanning, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Als yin yoga en psoas release docent krijg je zo vertrouwen in het ontdekken van de grenzen van beweging bij jezelf en bij je medestudenten. Langzaam aan, met veel herhaling, worden de fundamenten van yin yoga en psoas release steeds meer duidelijk, zichtbaar en voelbaar vanuit (innerlijke)wijsheid en (zelf)compassie.

Gaandeweg de opleiding leer je hoe je de aangeboden lesstof samen met kennis van het bindweefsel, de biomechanica, het energetisch meridiaan systeem efficiënt kunt inzetten voor jezelf en in je yin yoga en psoas release lessen.

Dit alles uitgewerkt in een unieke 10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING met ondersteunende begeleiding voor je eigen yin yoga en psoas release beoefening. Tussen de praktijkdagen in word je persoonlijk begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om tijdens het volgen van de opleiding op een verantwoorde, speelse en inspirerende wijze een yin yoga & psoas release les volgens de traditionele TAO YIN te integreren in je persoonlijke yogapraktijk.

BRI CHI ANI TAO - YIN YANG FASCIA FLOW - ALIGNMENT YOUR BODY IN BALANCE
Een nieuwe vertaling van de elementaire wijsbegeerte uit het oosten, samengebracht in een eigentijdse YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING speciaal voor de westerse mens. De theorie en praktijk is geYINspireerd op de Chinese Natuurfilosofie (Taoïsme), de Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese bewegingsleer Tao Yin, Biomechanica, Neuro Linguïstisch Programmeren, Neuro Associatief Coachen, Neuro Emotionele Integratie (Kinesiologie) en de kwantumtheorie (Qi-veld).

WAAR - WANNEER
Data 2018: 9 september, 7 oktober, 4 november, 2 december
Data 2019: 6 januari, 10 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni
Tijd: 9.30-17.00 uur
Locatie: Body-Basics Well-being, Brussellaan 7-01, 5628 TA Eindhoven
Tarief: Reguliere prijs € 1450,-* (inschrijving en betaling tot 1 juni)
Early Bird prijs € 1305,-* (inschrijving en betaling vóór 1 mei)
*je schrijft je in voor de hele opleiding, bij eventuele annulering van uw kant wordt er geen geld retour gestort, er is een betalingsverplichting voor de gehele factuur.

STUDIEBELASTING
Let Op! Het is een pittige studie en vraagt HBO denk- en werkniveau van de cursist. Dagelijks beoefen je minimaal 60 minuten aan je studie. Je wordt geYINspireerd om dit naar eigen inzicht, achtergrond en leerdoel vorm te geven. Maandelijks stuur je per e-mail een korte uitwerking van je ervaringen en je (T)HUISWERK opdrachten en krijg je persoonlijke begeleiding van de docent(en). Voordeel kleine groep, extra veel persoonlijke aandacht per deelnemer! Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en ruimte je nodig hebt tussen module I & II. Tevens kun je na module I direct aan de slag als gecertificeerd YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT.

“De ‘issues zitten in de tissues!”

“De grootste last dragen onze voeten,
wie dat vergeet zal er voor boeten!”

THE ONLY WAY OUT IS YIN…….
OUT OF THE MIND….
INTO THE BODY!

Met YINspirerende Yin In Yoga groet♥, Brigitta en Anita ♥


Verlopen Evenementen

3 Daagse Yin Yoga & Psoas Release Training

21 apr 09:45 - 17:00 21 apr 09:45 - 17:00 - Eindhoven Eindhoven
Body Basics Well-being Body Basics Well-being
WELKOM BIJ DE 3 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE INTRODUCTIE TRAINING 2018 AWAKEN YOUR PSOAS MET DE BCAT AWAKENING SERIES Op zaterdag 21 april, 12 mei en 9 juni 2018 word je drie...   Meer info

3 Daagse (Y)Introductie - Awaken Your Psoas

01 jun 09:45 - 03 jun 17:00 01 jun 09:45 - 03 jun 17:00 - Eindhoven Eindhoven
Body Basics Well-being Body Basics Well-being
WELKOM BIJ DE 3 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE INTRODUCTIE TRAINING 2018 AWAKEN YOUR PSOAS MET DE BCAT YIN AWAKENING SERIES Op 1, 2 en 3 juni 2018 nemen de bevlogen docenten...   Meer info

BackMitra® Trainer Level 1 – Certification Course

16 jun 10:00 - 18:00 16 jun 10:00 - 18:00 - Eindhoven Eindhoven
Body Basics Well-being Body Basics Well-being
Do you want to start using this incredible tool in your classes or sessions? Or are you already using the BackMitra and you want to learn more? This is your chance to become a...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen