Mozes | Helmert Woudenberg

Mozes | Helmert Woudenberg25 apr 19:15 - 21:15 - Emmeloord
Theater 't Voorhuys

Route

Na zijn alom geprezen solo's over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

In Mozes vertelt hij hoe het Joodse volk in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest de bescheiden Mozes om de exodus te leiden, maar die weet niet of hij de juiste man is om de opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land.

Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?Tekst en spel: Helmert Woudenberg.
Techniek: Tam Henderson
Fotografie: Sanne Helgenberger
Grafisch Ontwerp: Jan Woudenberg


Verlopen Evenementen

Yentl en de Boer — Magie

11 apr 20:15 - 21:45 11 apr 20:15 - 21:45 - Emmeloord Emmeloord
Theater 't Voorhuys Theater 't Voorhuys
Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uit kwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg...   Meer info

Colette on tour met de lezing 'De aanpak bij autisme'

13 jun 19:00 - 21:30 13 jun 19:00 - 21:30 - Emmeloord Emmeloord
Theater 't Voorhuys Theater 't Voorhuys
Geef me de 5 wil zoveel mogelijk mensen op weg helpen naar positief contact bij autisme. Daarom startte Colette in november 2017 een tournee door Nederland. In iedere provincie...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen