Young VIPs: Kika Sprangers + Sebastiaan van Bavel | Enschede

Young VIPs: Kika Sprangers + Sebastiaan van Bavel | Enschede27 apr 21:00 - 23:30 - Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede

Route
Meer info

De 23-jarige saxofoniste KIKA SPRANGERS en pianist SEBASTIAAN VAN BAVEL zijn geselecteerd als de beste nieuwe jazzmusici van Nederland! Vanaf 31 maart touren zij met hun bands door het land langs veertien podia zoals Bimhuis, TivoliVredenburg, LantarenVenster en Jazzpodium De Tor!

Kika Sprangers Quintet
Met het verschijnen van haar debuut-EP Leaves of Lily in 2017 trok saxofoniste Kika Sprangers op eigen naam de aandacht van pers en publiek. Haar kleurrijke composities kenmerken zich door sfeervolle klanken, sterke melodieën en royale harmonieën, af en toe gepaard met solide grooves.

Sprangers rondde haar studie aan het Utrechtse conservatorium af met een ‘9 met onderscheiding’ en werd geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Dat vormde haar tot de muzikant die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Momenteel legt Sprangers haar focus op haar kwintet en Large Ensemble, waarmee zij ook speelt tijdens de Young VIPs Tournee.Bezetting Kika Sprangers Quintet: Kika Sprangers (sopraan- en altsax), Eric Brugmans (gitaar), Manuel Wouthuysen (toetsen), Danny van Ruitenburg (basgitaar) en Benjamin Torbijn (drums).

Sebastiaan van Bavel Trio & Jasper Blom / Vera Naus
Het talent van pianist/componist Sebastiaan van Bavel levert hem op jonge leeftijd al een flink aantal onderscheidingen op. Van Bavel wint meermaals het Prinses Christina Concours en ontvangt voor zijn debuut een Edison, waarna hij tijdens het Edison gala mocht optreden met het Metropole Orkest. As The Journey Begins blijkt een toepasselijke albumtitel, want er volgt een tour langs de podia met als hoogtepunt een optreden met zijn trio op North Sea Jazz.

In Van Bavels muziek is zijn liefde voor zowel jazz als klassiek te horen. Zijn pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die qua structuur meer weg hebben van een symfonie dan van een jazz-standard. Op zijn nieuwste album Cosmic Dance mengt hij jazz en Westerse en Indiase klassieke muziek en poëzie tot een opwindend en diepgaand geheel. Voor dit project is zijn pianotrio aangevuld met saxofonist Jasper Blom en zangeres Vera Naus.

Bezetting Sebastiaan van Bavel Trio & Jasper Blom / Vera Naus: Sebastiaan van Bavel (piano), Vera Naus (vocals), Jasper Blom (tenorsax), Maciej Domaradzki (contrabas) en Jimmi Jo Hueting (drums).

YOUNG VIPS - THE NEW GENERATION OF DUTCH JAZZ!
youngvips.nl/


Verlopen Evenementen

The Ploctones

13 apr 21:00 - 23:00 13 apr 21:00 - 23:00 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
Feest in De Tor! Het volgens velen leukste en energiekste jazzbandje van Nederland komt weer naar De Tor. De vuurbal van de lage landen’, het vierkoppige monster’, de roedel niet...   Meer info

Dual City Concert Band & Leo Janssen

20 apr 21:00 - 23:30 20 apr 21:00 - 23:30 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
In dit 48e seizoen van ons huispodium Jazzpodium De Tor Enschede en ons 27e jaar nodigen wij verschillende solisten uit met als doel muzikaal avontuur. Ook graven we dieper in het...   Meer info

Lenteconcert

11 mei 21:00 - 23:00 11 mei 21:00 - 23:00 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
Lenteconcert, big band jazz. Voor €5 mag je komen genieten...   Meer info

The Uppertunes: Live at Jazzpodium de Tor

25 mei 21:00 - 26 mei 00:00 25 mei 21:00 - 26 mei 00:00 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
The Uppertunes is een jonge, frisse, hippe band bestaande uit getalenteerde, geschoolde, professionele en gedreven muzikanten. Ze spelen een eigenzinnige mix van jazz, funk...   Meer info

Shorter Please at the Tor

19 okt 21:00 - 20 okt 00:00 19 okt 21:00 - 20 okt 00:00 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
Shorter Please Simon Rigter-ts Karel Boehlee-pi Frans van Geest-b Marc Schenk-drs The compositions of Wayne...   Meer info

Rolink & Verpalen in De Tor, Enschede

04 nov 15:00 - 18:00 04 nov 15:00 - 18:00 - Enschede Enschede
Jazzpodium De Tor - Enschede Jazzpodium De Tor - Enschede
Gerard en Bart spelen (onder voorbehoud) op de laatste culturele zondag van 2018 in De Tor in...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen