Breder dan klassiek met Blaudzun

Breder dan klassiek met Blaudzun15 jan 20:00 - 23:00 - Heerlen
Parkstad Limburg Theaters

Route

De Breder dan klassiek nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta verovert langzamerhand heel Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. In januari 2019 is het de beurt aan zanger en indiepop artiest Blaudzun.

Blaudzun
Blaudzun brak door met zijn plaat 'Heavy Flowers' in 2012. Hij verkocht alle popzalen uit en speelde op alle gerenommeerde festivals in Nederland, België en Duitsland zoals Lowlands, Pinkpop, Hurricane, Pukkelpop en Rock Werchter. Na ‘Heavy Flowers’ volgde ‘Promises of No Man’s Land’ (2014), dat op nummer 1 in de Album Top 100 binnen kwam en een 3FM-Megahit, Hotshot op Studio Brussel en themasong bij de Olympische Winterspelen opleverde.De laatste twee jaar stonden in het teken van de albumtrilogie ‘Jupiter’, waarvan dit voorjaar het laatste deel '_UP_' verschijnt. Ademden eerdere albums zwaar onder dekens van velours in een archaïsche sfeer, Blaudzuns sound is nu lichter. De liedjes hebben meer lucht en zijn dansbaarder. Ritmischer vooral. Sigmond: “In mijn albums zat nooit seks, nooit dat dansbare. Deze plaat is sexy; een belangrijk element van rock-’n-roll. Het is feestelijker."

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.
Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.


Verlopen Evenementen

Evita met o.a. Brigitte Heitzer - Theater Heerlen

20 mrt 20:00 - 24 mrt 18:00 20 mrt 20:00 - 24 mrt 18:00 - Heerlen Heerlen
Parkstad Limburg Theaters Parkstad Limburg Theaters
De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en...   Meer info

Where words fail, music speaks

13 apr 20:00 - 23:00 13 apr 20:00 - 23:00 - Heerlen Heerlen
Parkstad Limburg Theaters Parkstad Limburg Theaters
Groots jubileumconcert in het Parkstad Limburg Theaters Heerlen m.m.v. musicalsterren Renée van Wegberg en René van Kooten Meer informatie over de kaartverkoop volgt z.s.m...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen