Matthäus Passion - Nederlands Kamerkoor & Residentie Orkest

Matthäus Passion - Nederlands Kamerkoor & Residentie Orkest18 apr 19:30 - 23:00 - Leiden
Pieterskerk Leiden

Route

Jaarlijks worden rond Pasen meerdere uitvoeringen van Bach’s oratorium gehouden in de Leidse Pieterskerk. Het Bachkoor Holland heeft de afgelopen decennia de uitvoeringen verzorgd en heeft daarmee veel lof geoogst. De Pieterskerk verheugt zich over toenemende aandacht: vanuit het hele land komen liefhebbers, waaronder premier Rutte en andere Haagse politici, naar Leiden om in het prachtige decor van de gotische kerk te genieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis.

In 2019 verzorgen het Nederlands Kamerkoor, het Residentie Orkest en het Haags Matrozenkoor de Matthäus uitvoering op uitnodiging van de Pieterskerk Leiden. Het Nederlands Kamerkoor is al ruim 80 jaar een begrip en staat al decennia aan de wereldtop. Met het Weihnachts-Oratorium maakte het Nederlands Kamerkoor de afgelopen drie jaar al furore in de Leidse Pieterskerk: de concerten trokken volle zalen en oogstten lof bij pers en publiek. Het gerenommeerde Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van grote betekenis is. Alles staat onder leiding van Jan Willem de Vriend, de vaste dirigent van het Residentie Orkest. NRC Handelsblad schreef over De Vriend: ‘De Vriends visie op de Matthäus is meeslepend’.De netto opbrengst van dit concert wordt gebruikt voor het reguliere onderhoud en het behoud van de Pieterskerk Leiden.


Verlopen Evenementen

Matthäus Passion - Nederlands Kamerkoor & Residentie Orkest

19 apr 11:30 - 16:00 19 apr 11:30 - 16:00 - Leiden Leiden
Pieterskerk Leiden Pieterskerk Leiden
Jaarlijks worden rond Pasen meerdere uitvoeringen van Bach’s oratorium gehouden in de Leidse Pieterskerk. Het Bachkoor Holland heeft de afgelopen decennia de uitvoeringen verzorgd...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen