Wolven in Nederland

Wolven in Nederland28 nov 12:30 - 16:00 - Lelystad
Martin Gaus Academie

Route

Lezing ‘Wolven in Nederland’ door Glenn Lelieveld op woensdag 28 november.

DE TERUGKEER VAN DE WOLF

De verwachting is dat wolven zich in Nederland zullen vestigen. Herintroductie is dus niet nodig. Misschien dat de vestiging van wolven in Nederland wel sneller gaat dan sommige mensen denken.

In maart 2015 bezocht een wolf vier dagen lang het noorden van Nederland en dit was de eerste zekere wolf in zo'n 150 jaar tijd die Nederland bezocht. De tweede zekere wolf werd in het najaar van 2016 in Beuningen in Twente gezien. Aan de hand van DNA kon een hond worden uitgesloten. En onlangs in februari 2018 is in Putten wederom een wolf gesignaleerd.Aan de orde komen verder:
• Hoe gaan wij om met de komst van de wolf?
• Zijn wolven gevaarlijk voor mensenen honden?
• Wat betekent de komst van de wolf voor boeren?
• Is er in Nederland genoeg ruimte voor wolven?
• Hoe onderscheiden wolven zich van honden?

Over Glenn Lelieveld

Is na zijn studies HBO Wildlife Management en MSc Ecology aan het werk gegaan bij ecologisch adviesbureau Laneco, waar hij heel veel geleerd heeft over de wereld van ecologische en landschappelijke advisering. Daarna heeft hij samen met zijn vrouw Cynthia Lange het adviesbureau Averti Ecologie opgericht. Zijn passies liggen bij het doen van kwalitatief goed onderzoek en het vinden van de slimste oplossingen voor elke situatie.
Tevens is hij sinds maart 2016 detacheert bij RVO team Advisering Natuurwetgeving. Binnen RVO is dit team verantwoordelijk voor de ecologisch-juridische toetsing en adviseren bij het verlenen van ontheffingen, bij de uitvoering van bestuurlijke handhaving en bij juridische procedures omtrent ruimtelijke ingrepen.
Parallel aan zijn werkloopbaan is hij vanuit zijn scripties over de wolf een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen Wolven in Nederland. Hij speelt nu een centrale rol binnen het Wolvenmeldpunt als coördinator van de vrijwilligersgroep en de lezingen, validator van meldingen, medeverantwoordelijke voor social media en is hij één van de actiefste fondsenwervers.


Verlopen Evenementen

Oefeningen als Hulpmiddel

16 apr 10:00 - 16:00 16 apr 10:00 - 16:00 - Lelystad Lelystad
Martin Gaus Academie Martin Gaus Academie
Workshop 'Oefeningen als hulpmiddel' (door Peter Beekman) Als een hond aan het eind van de cursus de oefeningen netjes doet, is de cursus geslaagd. Toch? Nou niet altijd. Want...   Meer info

Emotie & Intelligentie bij Dieren

21 jun 10:00 - 16:00 21 jun 10:00 - 16:00 - Lelystad Lelystad
Martin Gaus Academie Martin Gaus Academie
Emotie en intelligentie bij dieren: de laatste wetenschappelijke stand van zaken. Door: Sabrina Brando Sabrina Brando is een gerenommeerd en internationaal veelgevraagd spreker...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen