Opening Bart Invites: Studio Job, Joris & Marieke

Opening Bart Invites: Studio Job, Joris & Marieke29 apr 15:00 - 18:00 - Nijmegen
Galerie Bart Nijmegen

Route
Meer info

Opening, lezing & boekpresentatie van Job, Joris & Marieke op zondag 29 april om 15:00 uur bij Galerie Bart op het Honigcomplex. De opening is gratis toegankelijk.

Opgewekte verhalen over absurde, onalledaagse situaties en gek uitziende karakters: dat is het werk van Job, Joris & Marieke. Het drietal, bekend van o.a. de Oscar-genomineerde film 'A Single Life' (2015), presenteert bij Galerie Bart een greep uit tien jaar animatiewerk.

Op zondag 29 april wordt de expositie geopend en vertellen Job, Joris & Marieke je alles over hun werk. Hoe bedenken ze hun karakters? Waar halen ze hun ideeën voor verhalen vandaan? Ze delen hun kennis met grappige anekdotes, making off verhalen en tips over hoe je geen Oscar moet winnen. Ook vindt de boekpresentatie plaats van het nieuwe boek van Job, Joris & Marieke: 'De Happy Camper, Manfred's Kampeer- en Survivalgids'.Wat gaan we zien tijdens deze expo? Giclée prints en zeefdrukken van de karakters die ze ontwierpen voor hun films, illustraties uit boeken, stills uit de nieuwste film 'Passing By' en 3d prints van de animatie-loops bij het nieuwste album van Happy Camper. De expo is te zien van 29 april (opening) tot en met 27 mei 2018.

Over Studio Job, Joris & Marieke:
Job, Joris & Marieke zijn bekend van hun animatiefilms. Samen runnen ze een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw leerden elkaar kennen tijdens hun studie op de Design Academy. In 2007 richtten ze hun studio op. Ze maken korte films, videoclips en ze doen opdrachtwerk. Hun films kenmerken zich door hun tragikomische en absurde verhalen die bevolkt worden door onhandige karakters in een simpele iconische stijl en dit altijd vergezeld van een catchy en melancholische soundtrack.

De films en videoclips van het trio hebben meer dan 75 prijzen gewonnen en zijn vertoond op meer dan 300 filmfestivals over de wereld.

www.galeriebart.nl
www.jobjorisenmarieke.nl© 2019 Lekker Stappen