International day of forest kindergartens

International day of forest kindergartens03 mei 07:00 - 19:00 - Nijmegen
KDV en BSO Struin

Route

In de jaren vijftig ontwikkelde zich in Europa de eerste natuur-kinderdagverblijven. Op 3 mei 1993 werd in Duitsland de eerste forest kindergarten officieel erkent als kinderdagverblijf. Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van de natuur-kinderopvang en dat willen we niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Daarom vieren we op 3 mei de International day of forest kindergartens!

Als eerste natuur-BSO in Nederland doet Struin mee aan deze dag. Waarom? Ons doel is kinderen extra ontwikkelingskansen te bieden door te spelen in de wildere natuur en verbondenheid te creëren met de natuur. Op landelijk niveau is Struin een inspirator voor mensen die zich in willen zetten voor groene- en natuur-kinderopvang. Struin adviseert aan andere kinderopvangcentra en wordt op de voet gevolgd en geraadpleegd door de landelijke politiek.


Verlopen Evenementen

Dag van de Groene Kinderopvang

15 mei 07:00 - 19:00 15 mei 07:00 - 19:00 - Nijmegen Nijmegen
KDV en BSO Struin KDV en BSO Struin
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door het Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement. De Dag van de Groene Kinderopvang is van én voor iedereen met...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen