Cursus Executieve Functies (logopedie/onderwijs/coaching)

Cursus Executieve Functies (logopedie/onderwijs/coaching)03 nov 10:00 - 24 nov 16:30 - Nijmegen
Nijmegen, Netherlands

Route
Meer info

Aanmelden:
ef@praktijkvanzon.nl
of via www.praktijkvanzon.nl

Studieduur:
2 dagen, 21 uur

Studiebelasting-uren:
21 uur, opbouw:
9 geaccrediteerde contacturen, 4 niet geaccrediteerde contacturen en 9 uren aan zelfstudie/ opdrachten. Deze opdrachten worden via mail naar de cursusleidster gezonden en cursusleidster voorziet het van feedback en zendt het retour.Accreditatie/ Validatie
Deze cursus is geaccrediteerd voor 17 punten. De toevoeging van de NLP-communicatie zorgt nog eens voor 4 niet geaccrediteerde punten.
Gevalideerd door het lerarenregister voor 18 SU.

Kosten:
€ 525,00 incl. lunch

Aantal deelnemers:
8-18 deelnemers

Introductie van de Cursus:
Waarom komt een kind/volwassene maar niet tot oefenen of leren of blijft het niet volhouden? Hij/zij begint maar niet met de taak, praat er steeds doorheen, is snel gefrustreerd of heeft de oefeningen thuis weer niet gedaan. Dit zijn voorbeelden van zwakke executieve functies. Deze vaardigheden zijn ook leervoorwaarden voor de logopedische behandelingen. In deze cursus gaan we leren hoe we dat kunnen toepassen.

Inhoud
Aan de hand van theorie en praktijkcasuïstiek gaan we werken met 11 executieve functies (volgens Peg Dawson en Richard Guare) om de kwaliteit van het trainen van de logopedische vaardigheden op een positieve manier te beïnvloeden om eerder en tot een beter resultaat te komen. We gaan gebruik maken van diverse spelmaterialen en leren onze communicatie aan te passen om de executieve functies te stimuleren. Een deel van het aanpassen van de communicatie gaan we leren door middel van NLP.
Tijdens de praktijkopdrachten leer je hoe je op verschillende manieren de executieve functies kunt analyseren, hoe je daarvan een interpretatieverslag en hoe je een ontwikkelingsplan kunt opstellen. Je gaat de prioriteit stellen om eerst aan 1 tot 3 functies te gaan werken en zal zien hoe de 11 executieve functies invloed hebben op elkaar. In de volgende lessen leer je hoe je, door je communicatie aan te passen, de executieve functies kunt stimuleren en hoe je het logopedisch behandelmateriaal en het gewone spelmateriaal anders kan bekijken zodat je deze kunt inzetten bij de aan te leren executieve functie. De afwisseling tussen theoretische kennis en praktische uitvoering zorgt dat je na en tijdens de cursus concreet aan de slag kan gaan.

Doelstellingen:
Na afloop van de cursus weet je en kun je op het gebied van de executieve functies:
- de ontwikkeling van het kind stimuleren
- de problemen signaleren
- de problemen analyseren
- een ontwikkelingsplan maken en uitvoeren en deze integreren in de logopedische behandeling
- adviseren en samenwerken met de ouders/leerkracht/ of andere hulpverleners

Doelgroep:
De training is bedoeld voor logopedisten, remedial teachers, leerkrachten en andere hulpverleners die direct met kinderen werken kunnen deze cursus volgen of kunnen er een speciaal voor hun doelgroep volgen.

Trainer:
De training wordt gegeven door Angelique van Zon (Praktijk van Zon). Anke Stevens, Tanja John of Anne Koenen assisteren bij de praktische opdrachten. NLP-trainer Ad van der Geer (mijn-nlp.nl) geeft training bij het onderdeel communicatie en executieve functies.

Bijzonderheden:
Tijdens de cursus gaan we ook dieper in op de manier van instructie geven, het denken in schema’s, het geheugen en aandacht. De extra aanvulling van NLP-communicatie zorgt voor hele belangrijke vaardigheden rondom de stimulering van de executieve functies via communicatie.


Verlopen Evenementen

TBA

06 apr 15:00 - 18:00 06 apr 15:00 - 18:00 - Nijmegen Nijmegen
Nijmegen, Netherlands Nijmegen, Netherlands
More info soon...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen