CASting

CASting22 jun 10:00 - 15:00 - Nijmegen
ROC Nijmegen

Route
Meer info

Wil jij ook naar de Cas Spijkers Academie? Geef je dan op voor onze CASting!

We geven je graag een kijkje in de keuken van de Cas Spijkers Academie!

Tijdens je opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen en leer je over keuken- en restaurantzaken. Voorbeelden zijn: leiding geven, budgetteren, plannen en organiseren van evenementen, nieuwste technieken (cryogeen, gelatineren, emulgeren etc.) en begeleiden van leerling-koks. Je leert vak-geheimen van verschillende top-koks. Via ons netwerk krijg je vele nationale en internationale top-koks als gastdocent.

Een door de overheid erkend diplomaDeze opleiding leidt op tot een officieel door het Ministerie van OC&W erkend diploma. Als je het volledige traject succesvol doorlopen hebt, ontvang je het diploma Gespecialiseerd Kok niveau 4 .

Een door de Stichting Cas Spijkers uitgegeven certificaat.
Tevens kun je het certificaat van de Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent verwerven. Dat laatste gebeurt op basis van de kennis, ervaring en competenties die je tijdens het specifieke CSA opleidingstraject hebt opgedaan door onder meer het volgen van workshops door meesterkoks, deelname aan excursies e.d. en het aanleggen van een portfolio om je te presenteren tijdens sollicitaties in het hogere segment van de markt van restaurants.

Het CSA-specifieke deel van het opleidingsprogramma biedt jaarlijks
• Gemiddeld 16 masterclasses/ workshops van topkoks en gastdocenten.
• Deelname aan kookwedstrijden met een jury van meesterkoks
• De organisatie en uitvoering van een evenement, waarin de studenten CSA participeren.
• Excursies
Daarnaast biedt het CSA-specifieke deel van het opleidingsprogramma de mogelijkheid tot het verwerven van
• Een wijncertificaat
• Het Certificaat Sociale hygiëne
• Het Certificaat van Leermeester

Mocht je na het lezen van bovenstaande interesse hebben in de CSA, wil je dan alvast een aanmeldingsformulier invullen? Zie de link: www.roc-nijmegen.nl/student/opleidingen/direct-aanmelden/aanmelden-beroepsopleidingen

Op basis van deze digitale aanmelding én indien je wettelijk toelaatbaar bent tot een niveau -4-opleiding, ontvang je een uitnodiging voor een intake plus een vragenlijst met het verzoek die in te vullen en ingevuld mee te nemen naar de afspraak rond de intake. De intake bestaat uit:
• Een CASting van toptalent, hetgeen bestaat uit Black Box koken voor een jury. De jury bekijkt of je voldoende talent en basisvaardigheden hebt om een topkok te worden.
• Een taal- en rekentoets, teneinde na te gaan wat je huidige beheersingsniveau is op het gebied van taal en rekenen. Voor je diploma dien je uiteindelijk Nederlands te beheersen op 3 F. Hetzelfde geldt voor rekenen. Ook daar wordt uiteindelijk niveau 3 F van je gevraagd. Het verschil tussen het huidige en vereiste beheersingsniveau is mede onderwerp van gesprek tijdens het intakegesprek.
• Het intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken of wij de opleiding wel / niet voor je geschikt achten, mede in relatie tot het Black Box koken en je motivatie voor de opleiding. Je krijgt van ons dus een advies, waarin wij aangeven of wij de opleiding wel / niet voor jou geschikt achten. Het is aan jou om dat advies ter harte te nemen.
• Tevens bespreken we jouw leervraag en wat dit betekent voor het begeleidingstraject tijdens de opleiding.

Contact met de opleiding

Peggy Werring (p.werring@roc-nijmegen.nl)
Secretariaat Cas Spijkers Academie Nijmegen


Verlopen Evenementen

InWork School Cup '18 - ROC Nijmegen

12 apr 10:00 - 15:00 12 apr 10:00 - 15:00 - Nijmegen Nijmegen
ROC Nijmegen ROC Nijmegen
De InWork School Cup is het grootste FIFA 18 toernooi voor mbo ICT’ers in Nederland. Studenten door het hele land gaan met elkaar de strijd aan in een live PlayStation toernooi...   Meer info

OPENAVOND

18 jun 18:00 - 20:00 18 jun 18:00 - 20:00 - Nijmegen Nijmegen
ROC Nijmegen ROC Nijmegen
Interesse in de Cas Spijkers Academie? Kom langs...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen