Vincents expressie

Vincents expressie19 aug 08:30 - 16:30 - Otterlo
Kröller-Müller Museum

Route

Het Kröller-Müller museum in Park de Hoge Veluwe is de gedroomde locatie voor een dag volop genieten van cultuur én natuur. Wat het eerste betreft: het museum herbergt onder andere de op een na grootsteVan Goghverzameling ter wereld. Met deze collectie als uitgangspunt zullen we ons verdiepen in het verhaal van zijn leven. Een leven dat onder andere werd gekenmerkt door een verbluffende productiviteit: in een tijdsbestek van een kleine negen jaar maakte hij maarliefst 900 schilderijen.. Hij deed dit in weerwil van miskenning en onbegrip, compromisloos en vol zelfbewustzijn.

Vincent had de wereld iets te vertellen. Wat dat was zullen we aflezen aan zijn schilderijen én beluisteren in de brieven die hij schreef aan zijn broer Theo. Een voorproefje:

'Hoopvol uitzien naar betere tijden moet niet alleen louter een gevoel zijn, maar het moet een gevoel zijn, dat zich omzet in een dadelijk doen.'Behalve een gebouw met de Van Gogh Galerij heeft het museum ook een uniekebeeldentuin, met sculpturen van onder anderen Auguste Rodin en Henry Moore en een door Gerrit Rietveld ontworpen paviljoen. Het restaurant Monsieur Jacques bevindt zich in deze beeldentuin, met uitzicht op enkele beeldhouwwerken. In dit schitterend gelegen restaurant zullen we op deze dag regelmatig te vinden zijn, onder andere om de lunch te gebruiken. In het Rietveldpaviljoen zullen we een bespreking houden.

PROGRAMMA
08:30 - 10:00u* ophaal tijd deelnemer, wij bellen 15 min. voor aankomst
Vanaf 11:00u. aankomen met koffie of thee in het restaurant Monsieur Jacques in de beeldentuin van het Kröller-Müller
1o.45u. inleiding door Arno Kaat met opstap naar De aardappeleters
11.15u. kijken naar De aardappeleters met kijkopdracht (museumgebouw)
12.00u. kijken naarLa berceuseen De goede Samaritaan met aansluitend schilderijbespreking (museumgebouw)
12.45u. lunch in restaurant Monsieur Jacques
13.45u. kijken naar De weg met de cypres en de ster en Caféterras bij avond (museumgebouw) met aansluitend schilderijbespreking in het Rietveldpaviljoen
15.00u. afronding met koffie of hee in restaurant Monsieur Jacques
16.30u deelnemer worden thuis afgezet

Wijzigingen voorbehouden
De tijdstippen zijn bij benadering, behalve de begin- en eindtijd.
Deelnemers ontvangen een uitvoerige programmabeschrijving

Praktische informatie:
Deelname kost: EUR 99,00
Vervoer: inbegrepen ophaal en terugbreng service aan huis
Arrangement: All-In
toegankelijkheid: Rollator vriendelijk

Woonachtig buiten de provincie Utrecht?
U kunt zich ook aanmelden als u buiten de provincie Utrecht woont. In overleg met u bekijken of ophalen past binnen de tijdsschema. Indien de reisafstand te groot is, denken wij mee in oplossingen. U kunt op eigen gelegenheid naar P&R Transferium Westraven in Utrecht rijden. Vanaf hier halen halen wij u op en brengen wij u terug. Uw parkeerkosten worden door Ouderen Uitstapjes vergoed. Wij brengen uw parkeerkosten in mindering op uw factuur.

Meld u zich ook aan?

Hartelijke groet,

Ouderen Uitstapjes.© 2019 Lekker Stappen