Kilimanjaro met een missie

Kilimanjaro met een missie17 okt 20:00 - 29 okt 23:00 - Rotterdam
Aktie voor Kenia

Route

VDT Bike & Hike Challenge Kenia – Oktober 2018

Stichting Verkaart Development Team (VDT) organiseert dit jaar maar liefst twee sportieve en uitdagende sponsorreizen in Kenia. In de maand oktober kun je zowel deelnemen aan een off-road fietstocht als aan de beklimming naar de top van Afrika’s hoogste berg de Kilimanjaro.

Het doel
De VDT sponsorevenementen hebben als doel het creëren van een duurzame toekomst voor weesmeisjes in Kenia.
Weesmeisjes behoren tot de kansarmste in Kenia. Wij geven hen een goede opleiding en opvang in een veilig internaat. We begeleiden ieder meisje (inmiddels ruim 2000) in haar ontwikkeling naar een zelfstandige, zelfbewuste en middelbaar opgeleide vrouw die vol vertrouwen met haar toekomst aan de slag kan. Goed opgeleide vrouwen creëren een betere leefomgeving voor hun families en inspireren andere vrouwen.Wij zijn ervan overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking alleen effect zal sorteren als je langdurig betrokken blijft bij de projecten (inmiddels ruim 25 jaar). Wij staan voor maximale transparantie van de Stichting en bieden iedereen de mogelijkheid onze projecten in Kenia met eigen ogen te zien.

Klimmen voor Kenia - Kilimanjaro
Van 17 of 21 t/m 29 oktober vindt de beklimming van de Kilimanjaro plaats. Het is mogelijk om de 17de al naar Kenia af te reizen om de fietsgroep te ontvangen bij de finish en tevens de VDT projecten te bezoeken. Op de 21ste reis je dan samen met de andere klimmers per bus naar Moshi, waar vandaan je op de 23ste begint aan de 6-daagse expeditie naar de top gelegen op 5.895 meter boven zeeniveau. We zullen 1 van de routes nemen waarbij je onderweg overnacht in tentjes.

Fietsen voor Kenia
Van 10 t/m 22 oktober vindt de off-road fietsreis plaats. Na reeds vijf succesvolle edities is dit jaar wederom een prachtige en uitdagende route uitgestippeld van ongeveer 500 km. Dit keer van Nairobi naar Amboseli National Park, de Chyulu Hills en Tsavo West National Park. We fietsen via kleine dorpjes, uitgestrekte savannes en wildparken circa 60-70 km per dag. Voor de liefhebbers maken we de dag etappes graag een stukje langer. Onderweg slaan we onze tenten op in de wildernis of bij een lokaal schooltje. Ook is er gelegenheid om tijdens een rustdag een game drive te maken. We eindigen na 7 dagen fietsen aan de kust ten zuiden van Mombasa. Hier brengen we een bezoek aan onze projecten, vieren we een feestje en kun je na afloop heerlijk bijkomen in een mooi hotel aan het strand.

Deelname aan beide evenementen is uiteraard ook mogelijk, zoals Hans Verkaart (de voorzitter van het VDT) zal doen. Ook kun je je reis met enkele dagen verlengen voor het maken van een safari naar de prachtige nationale parken van Kenia of Tanzania. Maar een aantal dagen lekker relaxen aan de kust of op 1 van de eilanden, zoals Zanzibar, behoort ook tot de mogelijkheden. Via ons kan je informatie aanvragen over de mogelijkheden voor het verlengen van je reis.

Heb je vragen, interesse of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail aan: info@vdt.nl dan houden we je op de hoogte van informatiebijeenkomsten en trainingsdagen.


Verlopen Evenementen

Fietsen voor Kenia 2018

10 okt 20:00 - 22 okt 23:00 10 okt 20:00 - 22 okt 23:00 - Rotterdam Rotterdam
Aktie voor Kenia Aktie voor Kenia
VDT Bike & Hike Challenge Kenia Oktober 2018 Stichting Verkaart Development Team (VDT) organiseert dit jaar maar liefst twee sportieve en uitdagende sponsorreizen in Kenia. In de...   Meer info


© 2019 Lekker Stappen